Seismul din Turcia: Bilanţul morţilor a ajuns la 366. Guvernul promite mai multe ajutoare | VIDEO

Seismul din Turcia: Bilanţul morţilor a ajuns la 366. Guvernul promite mai multe ajutoare | VIDEO

Guvernul turc a promis mai multe ajutoare pentru miile de persoane afectate de cutremurul devastator de duminică, din estul ţării, în timp ce eforturile de găsire a unor posibili supravieţuitori continuă. Autorităţile de la Ankara au avertizat că bilanţul morţilor va creşte şi mai mult.

Autorităţile de la Ankara au anunţat că 12.000 de corturi vor fi livrate în oraşele Ercis şi Van, dar şi în satele din zonă, afectate de seismul de magnitudinea 7,2, al cărui cel mai recent bilanţ indică 366 de morţi şi circa 1.300 de răniţi. Un bilanţ precedent indica 279 de persoane decedate.

Echipele de salvare, ajutate de câini, au continuat în noaptea de luni spre marţi căutările supravieţuitorilor, sub dărâmâturi. Macarele şi alte utilaje au ridicat bucăţile mari de beton, iar mulţi oameni din zonă s-au alăturat eforturilor de salvare, săpând cu lopeţi, relatează BBC.

Speranţele de a mai găsi oameni în viaţă sunt însă din ce în ce mai mici, în condiţiile în care niciun supravieţuitor nu a mai fost scos de sub dărâmături de peste opt ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii încearcă să instaleze şi mai multe spitale de campanie, dar şi zone cu mâncare caldă, care să ajute miile de persoane rămase fără adăpost sau cărora le este teamă să se întoarcă la casele lor, din cauza replicilor.

Locuitorii fac apel la autorităţi pe Twittwer pentru a le determina să intervină în locuri precise. "Strada Alkanat, apartamentul Vural, Ercis: două profesoare sunt prinse sub dărâmături", se spune într-unul din zecile de mesaje.

În general imobilele cu mai multe etaje au fost distruse, în timp ce locuinţele cu un singur etaj au rămas intacte. Într-una dintre sutele de clădiri dărâmate s-ar afla până la 50 de persoane date dispărute.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/aseewDyrm5o" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>