Pilot, consemnat la sol din cauza opiniilor politice

Pilot, consemnat la sol din cauza opiniilor politice

De teamă că ar putea deturna un avion, autorităţile din Coreea de Sud au interzis unui pilot să mai zboare.

Angajat al companiei aeriene sud-coreene Korean Air, pilotul în vârstă de 44 de ani a făcut imprudenţa de a se pronunţa în favoarea regimului comunist din Coreea de Nord.

Afirmaţiile sale au fost suficiente pentru a determina autorităţile să nu-i mai acorde permisiunea de a pilota. "Ne temem că numitul Kim ar putea încerca lucruri extreme în anumite împrejurări, de exemplu deturnarea unui avion în Nord", a justificat decizia un ofiţer de poliţie sud-coreean.

În Coreea de Sud legea interzice orice elogiu la adresa regimului nord-coreean şi orice contact cu statul comunist. Cei care încalcă aceste prevederi riscă ani buni de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanţii companiei aeriene Korean Air, la care era angajat pilotul, s-au declarat şocaţi de suspendarea colegului lor.

Pilotul Kim este bănuit de apartenenţă la o reţea de aproximativ 7.000 de internauţi pro-Phenian ale căror servere au fost confiscate săptămâna trecută. Iar în urma unei percheziţii la domiciliul său s-au descoperit cărţi şi documente care elogiză regimul comunist de la Phenian.

Pilotul a fost audiat, fiind suspectat că a postat pe site-ul său articole în care-l elogiază pe Kim Jong-Il.