Angajaţii Gucci, torturaţi de manageri | VIDEO

Angajaţii Gucci, torturaţi de manageri | VIDEO

Mai mulţi angajaţi de la un outlet Gucci din Shenzhen, un oraş situat în sudul Chinei, în apropiere de Hong Kong, au depus o plângere în care au denunţat relele tratamente la care au fost supuşi de manageri.

În urma scandalului, doi manageri au fost înlocuiţi.

Aceştia reclamă că erau obligaţi să muncească peste 14 ore pe zi, li se reţinea din salariu pentru produsele furate de clienţi, erau condiţionaţi să ceară permisiunea pentru a merge la toaletă, iar angajatelor însărcinate le erau refuzate pauzele, relatează publicaţia electronică telegraph.co.uk.

"A fost un fel de tortură pentru noi. Am fost obligaţi să stăm la serviciu peste 14 ore pe zi. Ne-au fost refuzate pauzele scurte. Ne era interzis să bem apă sau să mâncăm. Nici măcar pentru angajatele însărcinate nu au făcut excepţie", s-au plâns angajaţii magazinului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceştia mai spun că din cauza tratamentului aplicat de manageri, mai multe femei au suferit avorturi spontane.

Reprezentanţii grupului francez Pinault-Printemps-Redoute, care deţine Gucci, au contractat experţi externi pentru a face o anchetă în acest caz. O anchetă a fost demarată şi de autorităţile din Shenzhen pentru aceste acuzaţii grave de încălcare a drepturilor angajaţilor.

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/lk1WkSZ6Er4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Imagini de la petrecerea de inaugurare a magazinului Gucci din Shenzhen, în 2007: <iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/r3MACrolkVc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>