Protestatarii "Ocupaţi Wall Street" mărşăluiesc pe la casele milionarilor | VIDEO

Protestatarii "Ocupaţi Wall Street" mărşăluiesc pe la casele milionarilor | VIDEO

Protestatarii mişcării "Ocupaţi Wall Street" vor participa astăzi la "Marşul milionarilor", urmând să treacă pe la casele celor mai bogaţi rezidenţi din New York. Analiştii consideră că acesta este un semnal că manifestanţii vor să îşi radicalizeze mesajul, în condiţiile în care mişcarea declanşată la 17 septembrie câştigă tot mai mult teren şi mai mulţi adepţi, în special în rândul politicienilor.

Casele mogulului media Rupert Murdoch şi directorului executiv al companiei JP Morgan Chase sunt vizate de "Marşul milionarilor", informează ABCnews.

Protestatarii vor cere şi cu acest prilej o creştere a taxelor pentru milionari.

Mişcarea indiganţilor americani faţă de lăcomia sistemului corporatist şi de inechităţile sociale, declanşată la New York şi răspândită ulterior în peste 60 de metropole americane, începe să câştige susţinători şi în Euroa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numeroşi manifestanţi sunt aşteptaţi sâmbătă în oraşele elveţiene Zurich, Geneva şi Basel pentru a protesta, după exemplul mişcării din SUA, în Paradeplatz din Zurich, loc emblematic pentru finanţele elveţiene, unde se află sediile băncilor UBS şi Credit Suisse.

Şi la Londra, în faţa sediului bursei din capitala britanică, este aşteptat un protest similar.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/HxQHys4Tmf4" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>