Trei români răpiţi de piraţii somalezi au fost eliberaţi

Trei români răpiţi de piraţii somalezi au fost eliberaţi

La aproape opt luni după ce nava "Dover", pe care lucrau şi trei marinari români, a fost sechestrată de piraţii somalezi, autorităţile de la Atena au obţinut eliberarea vasului.

Piraţii somalezi au capturat nava pe 28 februarie 2011, în largul Omanului. Cargoul, sub pavilion panamez şi deţinută de o companie grecească, plecase din portul pakistanez Port Qasim şi se îndrepta spre Saleef, din Yemen, când a fost atacată. La bord se afla un echipaj format din 3 români, 19 filipinezi şi un rus.

Aseară, la aproape opt luni de la sechestrarea navei şi a marinarilor care lucrau pe aceasta, Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile greceşti au reuşit eliberarea echipajului.

Vasul se îndreaptă în prezent spre portul Salalah din Oman, unde este prevăzut schimbul de echipaj. Starea de sănătate a celor trei cetăţenii români este bună, aceştia urmând să revină în ţară în perioada următoare. Secţia consulară a Ambasadei României la Atena a informat deja familiile din ţară ale celor trei marinari români cu privire la eliberarea navei.

Ne puteți urmări și pe Google News