A fost inventat fotbalul cu două mingi | VIDEO

A fost inventat fotbalul cu două mingi | VIDEO

Un grup de studenţi din Ucraina, pasionaţi de fotbal, au vrut să vrut să ofere acestui sport o dimensiune "mai spectaculoasă şi mai dinamică". De aceea, au inventat fotbalul cu două mingi.

Cu două mingi în joc "fazele de atac sunt mult mai interesante, jocul este mai spectaculos şi mai dinamic", spune Nikolai Kobaidze, unul dintre inventatorii acestui joc şi vicepreşedinte al Asociaţiei Dublufotbal, conform Agerpres.

REGULI DE JOC:

  • Două echipe a 11 jucători fiecare
  • Doi arbitri la centru, câte unul pentru fiecare minge aflată în joc
  • Doi mingi pe teren

"În timp ce se marchează un gol cu un balon, unul dintre arbitri duce mingea la centrul terenului şi aşteaptă ca şi cea de-a doua minge să iasă în afara terenului său să fie reţinută de portar, înainte de a permite repunerea primului balon în joc".

Ne puteți urmări și pe Google News

Jocul de fotbal cu două mingi pe teren este mult mai dinamic. "În general, fiecare jucător are şansa de a marca cel puţin o dată pe joc", sunt de părere inventatorii. Golurile sunt mai multe, iar meciurile se termină cu rezultate ce nu pot fi egalate de varianta tradiţională a fotbalului: 15-8, 12-15 sau 12-11.

Tinerii care au inventat acest nou sport au fondat şi asociaţia "Dublufotbal - noua eră". Citeşte mai multe despre jocul de fotbal cu două mingi pe site-ul organizaţiei, ce poate fi accesat AICI. Inventatorii fotbalului cu două mingi vor să promoveze noua disciplină sportivă, astfel încât să se organizeze şi un campionat naţional. <iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/OwnZnNNzzFg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>