Pepenii galbeni au omorât 15 americani. Cel mai grav caz de toxiinfecţie alimentară din SUA | VIDEO

Pepenii galbeni au omorât 15 americani. Cel mai grav caz de toxiinfecţie alimentară din SUA | VIDEO

Autorităţile americane au anunţat că până în acest moment 15 persoane au murit, iar alte 69 sunt internate, după ce au consumat pepene galben contaminat cu listeria.

Este pentru prima dată în analele medicale americane când pepeni galbeni sunt infectaţi cu listeria care este întâlnită de obicei în produse de mezelărie, peşte afumat sau brânzeturi.

Pepenii galbeni contaminaţi cu listeria provin din statul american Colorado, unde se află şi cele mai multe persoane infectate (17). Pepenii au ajuns şi în alte state, ceea ce a condus la alte câteva zeci de contaminări. În statul Texas sunt 14 persoane infectate, iar în New Mexico sunt alte 13. În total, 19 state americane au raportat pacienţi contaminaţi cu listeria, după ce au consumat pepene galben.

Cele mai multe decese, anunţă Centrul federal american de control şi prevenire a bolilor (CDC), au avut loc în Colorado (5 cazuri) şi New Mexico (5 cazuri).

Ne puteți urmări și pe Google News

Listerioza este deosebit de periculoasă, iar la persoanele în vârstă sau cu sistemul imunitar slăbit, cât şi pentru femeile însărcinate poate fi fatală.

Este cel mai grav caz de toxiinfecţie alimentară din Statele Unite, din ultimii 12 ani.