VEZI de ce nu mai candidează Dmitri Medvedev la preşedinţia Rusiei

VEZI de ce nu mai candidează Dmitri Medvedev la preşedinţia Rusiei

Preşedintele rus Dmitri Medvedev susţine că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat la prezidenţialele din 2012 pentru că Vladimir Putin este mult mai popular decât el şi mai autoritar.

"Premierul Putin este în prezent, fără nicio îndoială, cel mai autoritar politician din ţară, iar cota sa de popularitate este mult mai mare", a afirmat Medvedev. Iar analiştii confirmă acest lucru, apreciind că nu există niciun dubiu că Putin va câştiga alegerile prezidenţiale.

Potrivit liderului de la Kremlin, care acordă primul interviu de la anunţul privind reintrarea în cursa electorală a premierului Vladimir Putin, asta nu înseamnă că rezultatul alegerilor de anul viitor "este predeterminat", relatează BBC.

Medvedev a dat asigurări că viitorul guvern va fi alcătuit din figuri noi. "Va fi o reînnoire esenţială a guvernului,  un guvern ce va format din oameni noi. Este foarte important", a explicat liderul de la Kremlin. Anunţul de săptămâna trecută, din timpul congresului partidului "Rusia Unită" privind rocada celor mai puternici oameni din Rusia, după ce Putin va candida din nou la prezidenţiale, a generat un val de critici din partea opoziţiei. De asemenea, fostul preşedinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a declarat că revenirea lui Putin la Kremlin va da Rusia înapoi cu şase ani.

Ne puteți urmări și pe Google News