CIA deţine 52 de imagini ale cadavrului lui Osama ben Laden. De ce nu vrea să le dea publicităţii

CIA deţine 52 de imagini ale cadavrului lui Osama ben Laden. De ce nu vrea să le dea publicităţii

CIA deţine 52 de fotografii şi imagini video ale cadavrului lui Osama ben Laden, ale raidului comis de comandoul american în Pakistan, în urma căruia liderul al Qaida a murit, dar şi din momentul aruncării trupului său în apă, conform unui document al Departamentului de Justiţie din SUA. Guvernul american refuză însă în continuare să facă publice aceste imagini pe motiv că astfel teroriştii ar fi încurajaţi să comită noi atentate împotriva unor ţinte americane.

Această informaţie vine ca răspuns la o plângere formulată de grupul Judicial Watch, care, la trei zile de la uciderea lui Osama ben Laden, în data de 4 mai, a cerut Washingtonului să facă publice toate imaginile din timpul operaţiunii din Pakistan, relatează postul Abcnews.

Departamentul Justiţiei  a răspuns acestei solicitări, prin vocea unui responsabil al CIA, cu un refuz categoric: punerea fotografiilor şi filmelor la dispoziţia publicului larg reprezintă "un risc la adresa securităţii".

Responsabilul CIA spune că în posesia autorităţilor americane se află 52  de înregistrări unice - fotografii şi/sau înregistrări video - din timpul operaţiunii de ucidere a lui Osama, dar şi de după.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform declarţiilor oficialului CIA, este vorba despre "imagini ale cadavrului lui Osama bin Laden, destul de grafice,  înfăţişând rana mortală de pe capul lui Osama bin Laden şi alte imagini similare îngrozitoare ale corpului său". Cele mai multe imagini au fost luate în interiorul complexului din Abbottabad, unde se afla liderul Al Qaida, în timp ce altele au fost făcute când său cadavrul a fost transportat din Pakistan pe mare.