Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, dezminte informaţiile privind internarea sa în spital

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, dezminte informaţiile privind internarea sa în spital

Hugo Chavez a luat peste picior ziarul spaniol din SUA, "El Nuevo Herald", care a publicat, azi-dimineaţă, informaţii privind o criză de rinichi suferită de liderul de la Caracas, legată de suferinţa sa şi tratamentul pentru cancer.

"Sunt bine, tocmai îmi beau prima cafeluţă de azi", a spus Chavez (57 de ani), cu o voce care vroia sa pară veselă, într-o intervenţie telefonică la televiziunea de stat.  "Pentru cei care nu mă iubesc şi vor să mă vadă bolnav..ghinion!", a spus Chavez, fără a specifica de unde telefonează, dar insistând că zvonurile n-ar fi adevărate. "Am auzit un grup de oameni care spuneau că sunt în spital. trebuie să punem capăt acestor speculaţii. Le cer venezuelenilor să nu ia în seamă aceste zvonuri. dacă s-ar întâmpla ceva, aş fi primul care v-aş spune. Nu s-a întâmplat nimic în afara tratamentului normal", a mai spus liderul venezuelean.  Ştiri alarmante Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a fost internat de urgenţă după ce a suferit un blocaj renal, anunţa publicaţia "The Herald Sun". Chavez, diagnosticat cu cancer, ar fi fost fost transportat la un spital militar din Caracas marţi dimineaţă, potrivit sursei citate.  Publicaţia spaniolă "El Nuevo Herald" a citat surse din cadrul spitalului care susţineau că preşedintele Hugo Chavez "a fost internat "într-o stare generală destul de gravă".

În urmă cu doar câteva zile, Hugo Chavez a căutat să-şi asigure poporul că se simte bine şi că lupta cu cancerul nu a avut efecte secundare asupra abilităţii sale de a guverna ţara.

Pe 20 iunie, preşedintele Venezuelei, în vârstă de 57 de ani, a suferit o intervenţie chirurgicală la un spital din Havana, Cuba, unde i-a fost îndepărtată o tumoare. Nu au fost oferite publicităţii informaţii cu privire la natura cancerului, însă oficialii statului Venezuela au precizat că este vorba despre un cancer în "zona pelviană".

Ne puteți urmări și pe Google News

În luna august, Chavez s-a reîntors la Havana pentru cea de-a doua sesiune de chimioterapie. Atunci, el a fost întâmpinat la aeroport de preşedintele Raul Castro şi de şeful diplomaţiei Bruno Rodriguez.

Chavez , aflat la putere din 1999, va încerca să obţină anul viitor un al treilea mandat prezidenţial de şase ani, însă comentatorii politici spun că starea sănătăţii ar putea să nu i se amelioreze până atunci.