Însărcinată la 61 de ani

Însărcinată la 61 de ani

O pensionară din Brazilia a ajuns subiect de controversă după ce a rămas însărcinată la vârsta de 61 de ani. Femeia, a cărei identitate a rămas anonimă, va naşte în luna noiembrie.

După ce s-a căsătorit cu un bărbat în vârstă de 38 de ani, pensionara, care a trecut prin menopauză, a decis că-i va dărui soţului copilul pe care acesta şi-l doreşte.

A apelat la o donatoare de ovule, iar în această primăvară a avut loc şi inseminarea artificială. Femeia în vârstă de 61 de ani va naşte în luna noiembrie şi va avea o fetiţă.

La începutul lunii septembrie, o altă femei, tot din Brazilia, a născut gemeni, pe 9 septembrie, la vârsta de 52 de ani. Soţul acesteia are vârsta de 88 de ani. Gemenii sunt primii copii ai cuplului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii din Brazilia sunt îngrijoraţi de acest val de sarcini la femei de peste 50 de ani. Nu există interdicţii legale cu privire la vârsta maximă la care se poate face inseminarea, însă, doctorii nu ar trebui să dea curs procedurii dacă există pericol pentru viitoarea mamă sau pentru copil.

Graţie evoluţiei tehnologiei de reproducere asistată, ca donarea de ovule, ori seminarea in vitro, sarcinile la femei de peste 50 de ani sunt tot mai frecvente. În Statele Unite ale Americii, în perioada 1997 - 1999 au fost înregistrate 539 de naşteri la femei între 50 şi 55 de ani şi 194 de naşteri la femei de peste 55 de ani.

Peste Ocean, în Marea Britanie, datele statistice arată că, în fiecare an se nasc 20 de bebeluşi ale căror mame au trecut de 50 de ani.

Topul celor mai bătrâne mame Însărcinată la vârsta de 72 de ani - Sarcina la cea mai avansată vârstă a fost înregistrată în Ţara Galilor. Mămica, Ellen Ellis, a născut, pe 15 mai 1776 cel de-al 13-lea copil. Din nefericire pentru cuplul căsătorit de 46 de ani, bebeluşul s-a născut mort. 70 de ani - În anul 2008, două femei din India au adus pe lume copii la vârsta de 70 de ani. Omkari Panwar a născut gemeni, o fetiţă şi un băieţel, după ce a apelat la inseminarea in vitro. Şi Rajo Devi Lohan a născut o fetiţă, tot la vârsta de 70 de ani, după ce a apelat la inseminarea artificială. Lohan a murit la 18 luni după ce a născut.

66 de ani - În urmă cu un an, Bhateri Devi, din India, a născut la vârsta de 66 de ani.  Este cea mai în vârstă femeie care a născut tripleţi.

Tot la 66 de ani, şi românca Adriana Iliescu a devenit mămica unei fetiţe. Românca a apelat la o donatoare de ovule.