Vicepreşedintele Comisiei Europene: "România şi Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen"

Vicepreşedintele Comisiei Europene: "România şi Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen"

"Poziţia Comisiei Europene este foarte clară: suntem împotriva deciziilor luate de Olanda şi Finlanda în privinţa aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Din punctul nostru de vedere cele două ţări sunt pregătite pentru a se alătura celolalte state semnatare ale acordului Schengen. România şi Bulgaria respectă regulile noastre", a declarat astăzi, în exclusivitate pentru Capital şi Evenimentul Zilei, Antonio Tajani, vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar european pentru industrie şi antreprenoriat.

Antonio Tajani a adăugat că actuala situaţie privind aderarea celor două ţări la spaţiul Schengen este destul de complicată. "Aşa cum se ştie, în Finlanda partidul anti european a câştigat alegerile. O mulţime de cetăţeni l-au votat. De asemenea, Olanda are o mulţime de susţinători ai curentului anti european. Cele două state au foarte multe probleme interne. Însă, mesajul nostru politic este de a lucra împreună pentru a depăşi această situaţie", a spus vicepreşedintele Comisiei Europene.

Tajani s-a aflat zilele acestea la Bucureşti unde s-a întâlnit cu preşedintele României, Traian Băsescu şi cu membrii guvernului.

Ne puteți urmări și pe Google News