Paşii omului pe Lună. FOTOGRAFII INEDITE realizate de un robot al NASA | VIDEO

Paşii omului pe Lună. FOTOGRAFII INEDITE realizate de un robot al NASA | VIDEO

Robotul Lunar Reconaissance Orbiter a realizat, luna trecută, o serie de fotografii de înaltă rezoluţie, în care apar clar urmele lăsate pe suprafaţa lunii de astronauţi, între anii 1969 şi 1972, scriu "The Guardian" şi "The Telegraph".

În fotografiile făcute de la o distanţă de circa 21-24 de kilometri de suprafaţa Lunii apar zonele unde au aselenizat astronauţii care au luat parte la misiunile Apollo 12, Apollo 14 şi Apollo 17.

"Aceste imagini ne reamintesc de fantastica poveste a misiunilor Apollo şi ne ademenesc să ne continuăm eforturile de exploarare a sistemului nostru solar", a declarat Jim Green, directorul Departamentului de Ştiinţe Planetare din cadrul NASA. Acum doi ani, astronautul Buzz Aldrin a povestit pentru prima dată publicului român, prin intermediul EVZ, despre experienţa din spaţiu şi despre "impactul" de la întoarcerea pe Terra. Aldrin nu s-a ferit să vorbească despre perioada în care a apelat la specialişti pentru a-şi reveni din depresia şi alcoolismul în care "a căzut" după ce a părăsit NASA. <iframe src="http://www.youtube.com/embed/1bk8PWOpVes" width="620" frameborder="0" height="345"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News