Violențele din Marea Britanie: Twitter refuză să suspende conturile utilizatorilor care protestează
- Luciana Pop
- 10 august 2011, 18:41
Twitter, site-ul de socializare utlizat de cei care protestează în aceste zile în mai multe orașe ale Marii Britanii, a refuzat cererea celor de la Scotland Yard de a suspenda unele conturi ale uitlizatorilor, invocând ”libertatea de exprimare, relatează RIA Novosti.
Așa cum s-a întâmplat în cazul revoltelor din Africa de Nord, protestatarii britanici au ales să comunice și să se coordoneze prin intermediul plaformelor social media, în special prin Facebook și Twitter. Scotland Yard-ul, care încearcă să dea de urma celor care s-au mobilizat pe Internet, a cerut conducerii Twittern să blocheze conturile protestatarilor, pe motiv că aceștia incită la violență.
Răspunsul celor de la Twitter a fost unul negativ, fiind amintită declarația fondatorului acestui site de socializare, Biz Stone, conform căreia ”libertatea de exprimare este esențială”.
”Scopul nostru este acela de a conecta oamenii, rapid, oriunde este important pentru ei. Nu suntem de acord cu lucrurile pe care acești oameni le postează în aceste zile pe Twitterm, însă noi fluidizăm informația, indiferent de opinia pe care o avem față de conținutul ei”, se spune în refuzul celor de la Twitter.
În urma protestelor declanșate sâmbătă noaptea, în cartierul Tottenham din Londra, și care ulterior s-au extins și în alte orașe ale Marii Britanii, cel puțin 768 de oameni au fost arestați pentru tulburarea liniștii publice, distrugeri de bunuri și jafuri. CITIȚI ȘI:
- Arde Marea Britanie! Premierul scoate pe străzi tunurile cu apă
- EXCLUSIV: Mărturia unei românce din infernul de la Londra: „Mi-a fost frică să ies din casă”
- Violenţele din Marea Britanie iau amploare: un alt tânăr, împușcat mortal | VIDEO
- Londra rămâne sub asediul "tâlharilor" de la periferie
- Noi violenţe în suburbiile Londrei. Sute de poliţişti pe străzi, tinerii jefuiesc magazine şi incendiază maşini | VIDEO
- Proteste violente la periferia Londrei| MULTIMEDIA