Falsificatori de bancnote, "săltaţi" de DIICOT

Falsificatori de bancnote, "săltaţi" de DIICOT

Un grup infracţional specializat în falsificarea de bani, din care făceau parte 24 de membri, a fost destructurat de poliţiştii şi procurorii de la Combaterea Crimei Organizate.

Suspecţii falsificau bancnote de câte 100 de RON, forinţi, lei moldoveneşti, 50 de euro şi yeni japonezi. Cinci dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant, în Satu Mare, în timp ce puneau în circulaţie bancnote contrafăcute de 50 de euro şi 100 de forinţi. Doina Manuela Bicazan, Claudiu Vidrean, Viorel Sebastian Negrea, Andrei-Otto Boroş şi Georgel Andrei Vînt au fost reţinuţi pentru 24 de ore, apoi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de sprijinire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi înşelăciune.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT efectuează, începând din această dimineaţă, percheziţii la domiciliile a alţi 19 membri ai grupării, din Satu Mare şi Braşov. Până în acest moment au fost ridicate instrumente şi substanţe folosite la contrafacerea bancnotelor, dar şi aparatură electronică. Cercetările continuă.

Ne puteți urmări și pe Google News