Republicanii au respins, într-un vot simbolic, o rezoluţie privind campania militară din Libia

Republicanii au respins, într-un vot simbolic, o rezoluţie privind campania militară din Libia

Camera Reprezentanţilor a respins astăzi o rezoluţie care îl autoriza pe preşedintele American Barack Obama să ordone noi operaţiuni militare în Libia, însă votul majorităţii republicane este doar un protest simbolic, scrie BBC.

Rezoluţia a fost respinsă cu 295 la 123 de voturi. Criticile la adresa sprijinului pe care administraţia americană l-a oferit NATO în campania militară din Libia au crescut în intensitate în ultimele săptămâni.

Opoziţia republicană susţine că sprijinul manifestat de Washington încalcă legislaţia americană deoarece nu a obţinut şi avizul Congresului.

Rezoluţia respinsă astăzi ar fi permis Statelor Unite să desfăşoare operaţiuni limitate în Libia timp de un an. Astăzi membrii Camerei Reprezentanţilor, dominată de republicani, urmează să se pronunţe asupra unui alt text privind limitarea fondurilor alocate operaţiunilor militare americane derulate împotriva regimului Gaddafi.

Mai mulţi analişti au avertizat că această ultima rezoluţie ar putea fi susţinută chiar de o parte din congresmenii democraţi care s-au declarat nemulţumiţi de resursele financiare alocate de Casa Albă campaniei NATO din Libia.

Ne puteți urmări și pe Google News