Vacanţe la preţ redus pe ultima sută de metri

Vacanţe la preţ redus pe ultima sută de metri

Persoanele care nu şi-au făcut încă planurile de vacanţă şi doresc să ajungă în următoarea lună la mare au toate şansele să cumpere sejururi ieftine prin intermediul ofertelor "last minute".

Dacă nu aţi avut timp să vă organizaţi vacanţa, însă aveţi ocazia să vă luaţi o săptămână de concediu, puteţi alege dintre ofertele de ultim moment ale agenţiilor de turism. Până la 1 iulie, turiştii care vor un sejur în Grecia ar putea opta pentru Kefalonia, cea mai mare insulă ionică. Ofertele sunt săptămânale şi, indiferent de data plecării, preţul unui sejur este de 659 lei (160 euro), incluzând şase nopţi de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, cu feribotul şi ghid (ofertă Europa Travel). Tot în Grecia, sunt oferte şi de 136 de euro la Olympic Beach, 156 de euro la Thassos sau 166 de euro în Corfu.

Îngrămădeală mare şi pe litoralul Mării Negre, dar la vecini. Potrivit lui Traian Bădulescu, general manager al Travel Advisor Media, o mare parte dintre hotelurile din Albena nu mai închiriază camere. "A fost o cerere foarte mare pentru Bulgaria. Un sejur de şase nopţi ajunge, luna aceasta, la 200 euro de persoană pentru cazare la un hotel de trei stele, în regim all inclusive. Pentru categoriile superioare, în plin sezon estival, acelaşi sejur ajunge la 500 de euro", explică acesta.

Tot până la 1 iulie, turiştii pot opta pentru un sejur la Nisipurile de Aur, unde vor plăti pentru şase nopţi la trei stele, în regim demipensiune, 129 de euro (ofertă Best Tourism).

Ne puteți urmări și pe Google News

Turcia, accesibilă în iunie

Datorită cererii mari pentru sejururi all inclusive în Antalya, turcii au hotelurile pline. Un sejur de lux, la cinci stele a ajuns să coste şi 1.500 de euro, echivalentul unei vacanţe în Republica Dominicană. Până pe 10 iulie, când tarifele la cazare în Turcia cresc simţitor, românii pot opta pentru un sejur în luna iunie. În această perioadă, pot fi achiziţionate pachete la patru şi cinci stele contra sumei de 400-500 de euro de persoană.

Cerere în creştere

"Sunt mulţi turişti la nivel european care optează pentru Turcia. Mult mai mulţi decât anul trecut. Inclusiv cererea din partea românilor este mai mare comparativ cu cea din 2010", explică Traian Bădulescu.

"Multe familii au aşteptat terminarea anului şcolar şi aleg pe ultima sută de metri vacanţe către Antalya, Kusadasi sau Bodrun", adaugă el.

În iunie, un pachet turistic de şapte nopţi cazare, transport cu avionul, transferuri şi demipensiune costă 317 euro, în timp ce la patru stele acelaşi sejur costă 362 euro. Pentru cinci stele, în iunie, un român va plăti 407 euro (oferte Christian Tour).

Cine preferă să plece pe cont propriu se poate orienta către oraşele europene, deoarece poate găsi oferte bune la biletele de avion. În week-endurile din iunie, cazarea în hotelurile din oraşele europene e mai ieftină. Citiți și:

  • SONDAJ: 66% dintre români nu vor pleca în vacanţă anul acesta. Voi mergeţi în vacanţă?
  • 60.000 de euro, cea mai scumpă croazieră plătită de un cuplu de români