Hackerii Anonymus au atacat site-ul poliției spaniole

Hackerii Anonymus au atacat site-ul poliției spaniole

O grupare de hackeri denumită Anonymus a blocat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru scurtă vreme site-ul poliției naționale spaniole, care nu a mai putut fi accesat. Gruparea, cunoscută pentru atacurile asupra rețelelor informatice, a revendicat atacul pe Twitter.

Poliția spaniolă a recunoscut astăzi că site-ul său a fost blocat timp de câteva minute, scrie „Le Figaro”. Se pare că acțiunea a avut loc după ce, vineri, poliția a anunțat arestarea a trei pirați informatici, presupuși membri ai „celulei” spaniole a grupării Anonymus.

Hackerii care fac parte din această grupare lansează atacuri coordonate la adresa unor site-uri, în special prin intermediul unor calculatoare virusate și controlate de la distanță, susține poliția iberică.

Supranumită și ”Robin Hood”, Anonymus a devenit cunoscută mai ales prin atacurile împotriva site-urilor de carduri de credit americane Visa și MasterCard. Anonymyus este considerată de responsabilii pentru securitate ai statelor occidentale o amenințare și se află în vizorul poliției din SUA și Regatul Unit. Recent, gruparea și-a manifestat sprijinul pentru manifestanții din statele arabe.

Ne puteți urmări și pe Google News