Atac la fiţele din Herăstrău: două terase vor fi "amputate"

Atac la fiţele din Herăstrău: două terase vor fi "amputate"

Potrivit Inspectoratului de Stat în Construcţii, două terase de fiţe din Parcul Herăstrău au fost extinse în mod ilegal. Autorităţile promit că vor demola construcţiile neautorizate.

În parcul-monument Herăstrău din Capitală, vremea bună a început să umple din nou terasele. Multe dintre localurile de lux presărate pe malul lacului nu respectă însă prevederile legale şi ar putea să nu prindă începutul verii calendaristice. Este cazul restaurantului Isoletta, situat pe Şoseaua Nordului numărul 7, precum şi al terasei Byblos.

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) susţin că cele două localuri au fost extinse şi modernizate în mod ilegal şi promit că vor lua măsuri.

Astfel, potrivit unui procesverbal de control încheiat pe 11 februarie 2011, administratorii restaurantului Isoletta nu le-au prezentat inspectorilor veniţi în control documentaţiile cadastrale de locaţiune (planuri de încadrare în zonă, planuri de situaţie şi suprafeţe construite).

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu au fost prezentate documente justificative privind lucrările de igienizare, reparaţii şi amenajare terasă în suprafaţă de aproximativ 350 metri pătraţi, efectuate la acest obiectiv, în conformitate cu prevederile Legii 50/1990, privind autorizarea executării lucrărilor de con strucţii", se mai specifică în raportul întocmit. În plus, având în vedere că parcul este declarat monument istoric, "fapta constituie infrac ţiune", au precizat reprezentanţii ISC.

ISC ameninţă cu demolarea

Cât despre curtea fostului cinematograf Herăstrău, transformată în Terasa Byblos, aici a apărut, în cursul anului trecut, o construcţie din termopan. Proprietarii nu au însă acte pentru noua "magherniţă".

Termenul pentru intrarea în legalitate a expirat în martie

Administratorii celor două localuri, SC Octogon Trading Import Export 94 SRL, care deţine terasa Byblos, şi SC Taifun Service SRL, administratorul terasei Isoletta, au primit ca termen pentru a intra în legalitate 15 martie 2011. Au trecut două luni de atunci, iar cei doi administratori nu şi-au rezolvat nici acum problemele. Aşa că autorităţile au explicat pentru "Evenimentul zilei" că ISC va dispune în curând demolarea construcţiilor. "Deoarece nu au fost prezentate autorizaţii de construcţie pentru cele două terase, Inspectoratul în Construcţii Bucureşti, prin actele de control men ţio nate, a dispus măsuri pentru intrarea în legalitate, însă acestea nu au fost îndeplinite la termenul stabilit.

În consecinţă, inspectoratul urmează să intreprindă demersurile necesare în vederea desfiinţării lucrărilor neautorizate", se specifică într-un răspuns oferit de Inspectoratul de Stat în Construcţii, în urmă cu o săptămână.

Contactaţi de EVZ, angajaţii restaurantului Isoletta au explicat că administratorul firmei care deţine locaţia nu poate fi găsit. Când li s-a pus în faţă procesulverbal de control, aceştia au susţinut că localurile se află în legalitate. Pe de altă parte, la teresa Byblos porţile erau închise cu lacătul.