De ce nu se introduce acum taxa pe pârloagă

De ce nu se introduce acum taxa pe pârloagă

Chiar dacă ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, ar vrea să încaseze de astăzi contravaloarea amenzilor aplicate proprietarilor care nu îşi lucrează terenul agricol, secretarul de stat Adrian Rădulescu a explicat că "taxa pe pârloagă" nu poate fi introdusă de una singură, ci doar în cadrul unui pachet de măsuri, care să vină în sprijinul agricultorilor.

"Noi avem totul pregătit. Este o decizie politică, nu ţine de noi", a spus secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, în cadrul emisiunii "După 20 de ani", difuzată de Pro TV.

Rădulescu a precizat că pentru a introduce astfel de amenzi celor care lasă terenul pârloagă, trebuie luate mai multe măsuri, printre care o eficientizare a creditului funciar, aşa încât băncile să accepte terenul agricol ca garanţie atunci când oferă un împrumut agriculturilor.

Întrebat de moderatori când ar putea totuşi să fie introdusă această taxă, în cadrul unui pachet de măsuri pentru eficientizarea agriculturii, Rădulescu a precizat că, probabil, până la finele acestui an, dar "este o decizie politică". Cei care vor lăsa terenul nelucrat sau neîngrijit vor fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 200 şi 400 lei pentru fiecare hectar pentru fiecare an agricol în care nu au fost respectate prevederile legale, potrivit proiectului de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii.

Ne puteți urmări și pe Google News