TVR Info devine „Televiziunea de ştiri a românilor”

TVR Info devine „Televiziunea de ştiri a românilor”

TVR Info pregăteşte pentru începutul lunii mai o grilă de programe diferită ce va fi completată de o nouă identitate vizuală a postului.

Din data de 2 mai postul de televiziune va aborda programe potrivite unui canal de ştiri: dezbateri care să abordeze teme de actualitate internă, politică externă, economie, afaceri şi sport. TVR Info se relansează sub sloganul „Televiziunea de ştiri a românilor”, acest pas făcând parte din procesul mai amplu de redefinire a rolului TVR de serviciu public de media.

TVR Info a fost gândit la lansarea lui în decembrie 2008 ca un canal axat pe informaţii utilitare. În noua variantă, postul TVR Info va valorifica în programele sale conţinut existent pe celelalte posturi. „Întrebarea nu este de ce TVR dedică un canal ştirilor şi dezbaterilor, ci de ce nu a făcut-o până acum. Majoritatea televiziunilor publice din Europa au un canal de ştiri, deci e firesc ca şi TVR să urmeze tendinţa, cu atât mai mult cu cât efortul suplimentar este minim, de doar câteva zeci de mii de euro pe lună”, spune Alexandru Lăzescu, Preşedinte-Director General al TVR.

Primele proiecte importante ale noului TVR Info sunt transmiterea în direct a nunţii regale pe 29 aprilie şi transmiterea beatificării Papei Ioan Paul al II-lea pe 1 mai.

Ne puteți urmări și pe Google News