Steaua, "malaxor" de jucători. Nici un "împrumutat" n-a rezistat în Ghencea

Steaua, "malaxor" de jucători. Nici un "împrumutat" n-a rezistat în Ghencea

Brazilianul Maicon a marcat cu Oţelul, dar n-are şanse să continue şi din vară. "Roş-albaştrii" n-au păstrat niciodată un jucător luat în probe.

Steaua a schimbat liderul Ligii I, după ce a învins miercuri seară, în Ghencea, pe Oţelul Galaţi, cu scorul de 1-0. Unicul gol a fost marcat de brazilianul Maicon de Oliveira, atacantul împrumutat până în vară de la gruparea ucraineană Volin Luţk.

Sud-americanul a fost adus în această iarnă pentru 200.000 de euro, iar dacă Steaua va dori să-l cumpere definitiv va trebui să mai plătească încă 800.000 de euro. Gigi Becali l-a pus pe lista indezirabililor încă după prima apariţie în tricoul "roş-albaştrilor", la Timişoara: "Nu m-a convins. Nu e un fotbalist de un milion de euro, deci nu-l cumpăr".

"Sper că l-am convins pe patron că merit să rămân aici"

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici după jocul cu Oţelul, Becali nu s-a înghesuit să-l laude, chiar dacă a marcat în premieră în tricoul grupării din Ghencea. Patronul Stelei nu-l mai vrea pentru că, din vară, vor veni Mihai Costea şi Junior Moraes, iar managerul Mihai Stoica nu l-a înghiţit din start, pentru că n-a fost un fotbalist adus de el, ci la recomandarea vicepreşedintelui Teia Sponte. "Sper că reuşita mea l-a convins pe patron că merit să rămân aici", a spus Maicon. "Golul ăsta face 200.000 de euro", a spus Becali, dar a strâmbat din nas când a fost întrebat dacă-l cumpără la vară.

Lui Maicon i se potriveşte perfect celebrul îndemn al lui Emeric Ienei: "Nu-ţi face iluzii, ca să n-ai deziluzii". În istoria grupării din Ghencea, nici măcar un fotbalist străin luat "în probe" pentru o perioadă determinată n-a rezistat. Până acum, cu excepţia lui Maicon, la Steaua s-au perindat 40 de stranieri, majoritatea "ţepe", dintre care 12 au avut de tras pentru a fi păstraţi în continuare.

Singurul care a convins a fost peruanul Andres Mendoza, dar n-a rămas din cauza pretenţiilor financiare ridicate. Portughezul Tiago Gomes a jucat acceptabil, dar nu i-a plăcut lui Becali "fiindcă nu dă goluri". Restul - Habib Habibou, Pepe Moreno (n.r. - columbianul a dat chix de două ori), Abel Moreno, Rafal Grzelak, Miguel Tininho, Arman şi Artiom Karamian şi Stelios Parpas -, au fost toţi o apă şi-un pământ şi au plecat aşa cum au venit.

Senegalezul Gora Tall şi bulgarul Ivan Todorov nici n-au apucat să joace vreun meci în tricoul Stelei, deşi pentru împrumutul fiecăruia s-au plătit câte 100.000 de euro. Dacă tradiţia se va continua, Maicon va pleca la vară, iar Steaua va mai trece 200.000 de euro la capitolul pierderi. "Nu e un fotbalist de Steaua", l-a caracterizat ieri Anghel Iordănescu.

REALIST

"Vă daţi seama ce rău am ajuns!"

Gigi Becali pare că a înţeles, fie şi pentru un singur moment, că a dus echipa din Ghencea în pragul colapsului. "Am ajuns să ne bucurăm că batem Oţelul în Ghencea. Vă daţi seama ce rău am ajuns", a recunoscut Becali. Fostul oier face însă tot ceea ce ştie mai bine, vehiculează zilnic nume de antrenori.

Ultimii menţionaţi au fost Hagi şi Olăroiu. Pe de altă parte, dinamovistul Gabi Torje a dat un răspuns halucinant ieri la o întrebare legată despre o posibilă plecare la Steaua: "Niciodată nu se zice «niciodată». Dacă spun «Da», mă ceartă lumea, dacă zic «Nu», mă întrebaţi: «De ce nu?»".

Liga I - etapa 26

Steaua Bucureşti - Oţelul Galaţi 1-0 Maicon (25)

Steaua: Tătăruşanu 6 - Bonfim 6, Gardoş 7, Geraldo 6, Latovlevici 7, Nicoliţă 6, Bicfalvi 6, Brandan 5, L. Marinescu 7 (81, Ricardo), N. Dică 5 (71, Cr. Tănase 6), Maicon 7 (60, Onofraş 5). Antrenor: Sorin Cârţu.

Oţelul: Grahovac 6 - Râpă 4, Perendija 4, S. Costin 4, Sălăgeanu 5, I. Neagu 5 (52, Viglianti 5), Giurgiu 5, Iorga 5, Ibeh 4 (76, Punosevac), S. Ilie 5 (59, Antal 5), M. Pena 4. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitri: I. Kovacs 4 - I. Radu 4, D. Mudura 6. Stadion: "Steaua" - Bucureşti; Spectatori: 5.089.