Facebook va lansa o rețea de socializare în China

Facebook va lansa o rețea de socializare în China

Compania Facebook lansează un site de socializare în China în parteneriat cu compania de internet Baidu, potrivit agenției de presă Bloomberg care citează surse din cadrul firmei chineze.

Oficialii companiei Baidu au refuzat să comenteze zvonurile, iar data la care această rețea de socializare va începe să funcționeze nu a fost confirmată. Directorul general al Facebook,  Zuckerberg, s-a întâlnit cu patronul celui mai folosit motor de căutare din China, Baidu, în luna decembrie a anului trecut. În februarie, directorul general al companiei Baidu anunța că dorește să se dezvolte pe segmentul socializării online. Noua rețea de socializare din China nu va fi încadrată serviciilor internaționale ale companiei americane.

Prin acest parteneriat Facebook ar avea acces la cea mai mare piață de internet, cu mai mult de 457 de milioane de utilizatori. Partidul Comunist blochează site-uri ca Facebook, Twitter sau You Tube care nu respectă regulile privind cenzura. Google și-a retras motorul de căutare de pe piața din China anul trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News