DIVORŢUL ANULUI ÎN TV: Atuurile lui Ghiţă şi Vîntu

DIVORŢUL ANULUI ÎN TV: Atuurile lui Ghiţă şi Vîntu

Principalul atu al lui Sebastian Ghiţă este acela că a reuşit să mute contractul de închiriere a spaţiului în care funcţionează Realitatea TV pe firma sa, Asesoft International.

Dacă acest lucru s-a făcut prin utilizarea vreunui fals – aşa cum susţine directorul general al Realitatea Media, Sorin Enache – (sau nu) nici nu are prea mare importanţă, în momentul de faţă. Asta deoarece instanţei îi va lua ani de zile pentru a stabili, definitiv şi irevocabil, acest lucru. Şi, între timp, Sorin Ovidiu Vîntu nu-l poate evacua pe Sebastian Ghiţă din sediul Realitatea TV.

Mai mult, unele dintre echipamente s-ar afla tot în proprietatea Asesoft, şi nu a Realitatea Media SA, astfel că nici televiziunea nu prea poate fi mutată. Şi, oricum, o eventuală mutare pare imposibilă, căci asta ar presupune întreruperea emisiei. Ca sa nu mai vorbim de alte dispute, pe tema licenţei de emisie.

Posibila existenţă a vreunui fals este, pe de altă parte, şi un atu al lui Sorin Ovidiu Vîntu, care poate fi, oricând, folosit ca monedă de schimb. Momentan, însă, Sebastian Ghiţă caracterizează acuzaţiile lui Sorin Enache drept "un conflict între dânsul şi firma Coressi (proprietarul spaţiului – n.r.)".

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorin Ovidiu Vîntu mai are un atu care, cel puţin momentan, îi permite să intre în sediul Realitatea TV, cu tot cu bodygarzi, oricând doreşte. A fost suficient de inspirat încât să întocmească, împreună cu o firmă de pază, un plan de intervenţie, ce a fost avizat de către Poliţie. Aşa a reuşit să-l şi impună pe "administratorul" Ion Ilie, zis Nelu Legionaru’, drept o prezenţă cotidiană în Realitatea TV. Şi tot aşa a reuşit să descindă în sediul Realitatea TV, cu bodygarzi.

Faptul că membrii Consiliului de Administraţie al Realitatea Media SA – Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu – i-au rămas fideli este, de asemenea, un atu al lui Vîntu. Delicată rămâne poziţia directorului general Sorin Enache, care, potrivit surselor EVZ, ar fi fost făcut responsabil de către tabăra SOV pentru rezilierea contractului de închiriere a spaţiului în care funcţionează televiziunea, de pe firma Realitatea Media SA. Context în care, Sorin Enache a "ameninţat" public cu o plângere penală. Aşadar, Enache este, momentan, mai mult "blocat", decât benevol, în tabăra SOV. Sau şi una şi alta.

Războiul pe tema controlului asupra Realitatea TV, dintre Ghiţă şi Vîntu, a făcut, momentan, victime doar în redacţie. Pe de o parte, Adi Ursu şi Oana Stancu au fost puşi pe liber de către Ghiţă. Pe de cealaltă, directorul editorial Cătălin Popa şi redactorul-şef Mădălina Dulamă au fost cel puţin suspendaţi, dacă nu chiar demişi, căci CA al Realitatea Media este încă ezitant în această privinţă. Oricum, între timp, Popa şi-a dat demisia. Evoluţia neînţelegerilor de la Realitatea TV:

  • SOV a vrut să-l evacueze pe Ghiţă din Casa Presei
  • Vîntu a "bătut" cu bodyguarzii la Realitatea TV să oprească "aiurelile" Wikileaks
  • Sorin Ovidiu Vîntu îşi vrea Realitatea înapoi
  • CA al Realitatea denunţă contractul încheiat cu Sebastian Ghiţă
  • Adevărul din spatele războiului Sebastian Ghiţă–Sorin Ovidiu Vîntu
  • Ghiţă: Vîntu m-a ameninţat cu moartea. SOV: Sebastian Ghiţă nu mai este managerul Realitatea TV
  • Cozmin Guşă despre Sebastian Ghiţă: "Om de afaceri cu contracte îndoielnice cu statul"
  • Preţul lui Sebastian Ghiţă pentru cedarea Realitatea TV: 20 de milioane de euro