Timişoara - Steaua: mult zgomot, puţin fotbal

Timişoara - Steaua: mult zgomot, puţin fotbal

"Derby-ul" etapei a 23-a a arătat nivelul submediocru al campionatului. "Spectacolul" a fost asigurat de circul patronilor celor două cluburi.

Derby-ul FC Timişoara - Steaua, scor 0-0, disputat sâmbătă seară, pe Stadionul "Dan Păltinişanu", a fost o cruntă dezamăgire. Rezultatul n-a ajutat niciuna dintre tabere. Timişorenii au irosit şansa de a trece pe poziţia de lider, iar "roş-albaştrii" s-au îndepărtat definitiv de primele două locuri.

Fotbalul a lipsit cu desăvârşire, consemnându-se cu indulgenţă vreo cinci faze periculoase. Arbitrajul a fost în aceeaşi notă. Cea mai controversată fază s-a petrecut la mijlocul reprizei secunde, când bănăţenii au cerut un penalty pentru un fault comis de Iliev asupra lui Curtean.

Moraes vine în Ghencea

Ne puteți urmări și pe Google News

"Spectacolul" a fost asigurat, ca de obicei, de scandalul şefilor celor două cluburi. "Balaj trebuie să-mi dea explicaţii publice de ce nu mi-a dat 11 metri. Era drogat, a dormit? De ce mai jucăm fotbal, de ce mai vin 30.000 de suporteri?", a tunat, după meci, Marian Iancu, şeful grupării bănăţene.

Organizarea a fost, de asemenea, de nivelul ligii a treia. Gazdele au permis accesul publicului fără să folosească filtrul obligatoriu al turnicheţilor. Steliştii n-au făcut niciun memoriu pentru această încălcare a regulamentului.

Gigi Becali, patronul Stelei, a mai pus la zid un jucător. Brazilianul Maicon a fost deja anunţat că va fi disponibilizat la vară. "Vinovatul principal sunt eu, patronul! Am cheltuit o grămadă de milioane. Porumboiu e deştept, a ştiut să aleagă jucătorii. Eu am fost mai prost. Nu am ştiut de unde să primesc sfaturi. Pentru Maicon am dat 200.000 să-i fac pe plac lui Teia Sponte. Am pierdut 200.000, acum ce să fac?!", a recunoscut Becali.

În locul său va fi adus ex-bistriţeanul Junior Moares. "Atacantul pe care l-am luat e cel mai bun din România. A semnat acum, dar vine din vară", a spus fostul oier. Junior Moraes a plecat în această iarnă la Metalurg Doneţk, dar a intrat în conflict cu ucrainenii şi speră să devină liber de contract.

LIGA I, etapa 23

FC Timişoara - Steaua Bucureşti 0-0

Timişoara: Pantilimon 7 - Helder 5, Cisovsky 5, Ghionea 6, Sepsi 5, Alexa 6, Burcă 5, Curtean 6, Magera 5, Rocha 5 (73, Axente 5), Nikolici 5 (90+1, Zăgrean). Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Steaua: Tătăruşanu 5 - Bonfim 5, Iliev 4 (71, Ricardo 5), Geraldo 6, Brandan 5, Bicfalvi 5, Gardoş 6, Nicoliţă 5, Maicon 4 (52, Onofraş 5), Surdu 5 (89, Latovlevici), Bilaşco 4. Antrenor: Sorin Cârţu.

Arbitri: Cr. Balaj 5 - Cr. Nica 6, Ed. Dumitrescu 5. Stadion: "Dan Păltinişanu" - Timişoara; Spectatori: 30.000.