Preţurile locuinţelor nu cresc, deşi cererea e tot mai mare

Preţurile locuinţelor nu cresc, deşi cererea e tot mai mare

După trei ani de criză, perioadă în care preţurile proprietăţilor au suferit corecţii majore (- 49,7% faţă de martie 2008, conform Indicelui imobiliare.ro), interesul pe piaţa imobiliară este din nou în creştere.

Numărul contactelor directe generate de potenţialii cumpărători, înregistrat la începutul anului 2011, a crescut cu 21% faţă de începutul lui 2010 şi cu peste 80% faţă de finalul anului trecut, relevă o analiză a portalului imobiliare.ro.

Însă, în căutarea preţului corect, "în lipsa unui fundament real pe baza căruia atât proprietarul, cât şi cumpărătorul să îşi seteze corect aşteptările, interesul cumpărătorilor nu se concretizează în tranzacţii", explică Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Care este oferta pe piaţa imobiliară "În acest moment, 50.000 de proprietăţi sunt oferite spre vânzare în toată ţara, 25.000 fiind în Bucureşti, unde gradul de acoperire depăşeşte 60% din ofertele publicate, iar în anumite zone (Unirii, Cotroceni, Dristor, Titan) gradul de acoperire este de 80%", subliniază Dorel Niţă, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare, prima platformă de Real Estate Intelligence în România, lansată de imobiliare.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News