Divorţuri care fac toţi banii

Divorţuri care fac toţi banii

Părţile în conflict pot primi până la 5.000 de euro pentru a ridica, cu detalii sordide, ratingurile unor emisiuni.

De la moartea Mădălinei Manole, care a adus câştig financiar pentru două posturi concurente, dar şi fiecăreia dintre părţile aflate în război, şi până la marile scandaluri mondene ale acestui an, divorţul dintre Irinel Columbeanu şi Monica, respectiv Oana Zăvoranu şi Pepe, statisticile şi analizele specialiştilor media demonstrează că drama pe micul ecran rămâne o afacere profitabilă atât pentru televiziunile unde sunt dezbătute subiectele, cât şi pentru protagoniştii lor.

Anul marilor despărţiri a debutat cu divorţul dintre Irinel şi Monica Columbeanu. Cei doi şi-au disputat în direct, la emisiuni de mare audienţă, atât reputaţia, cât şi copilul, pe micuţa Irina, despre care ambii s-au pus de acord că este miza divorţului.

Dacă de la Monica Columbeanu, cândva o răsfăţată a presei, nu a reuşit nimeni să smulgă nicio declaraţie, Irinel a fost dispus să acorde interviuri la toate posturile TV de mare audienţă. Premiera a realizat-o la Realitatea TV, cu care se spune că a semnat un contract, urmând apariţiile de la Pro TV, la "Happy Hour", "la insistenţele lui Măruţă", şi la "Acces Direct", unde a dezvăluit, în direct, că a fost plătit cu 5.000 de euro, bani pe care i-a donat fundaţiei care îi poartă numele.

Ne puteți urmări și pe Google News

În lupta audienţelor

Pepe, care nu este la prima colaborare cu Trustul Media Pro, el asigurând şi coloana sonoră a telenovelei difuzate de postul Acasă TV, "Numai iubirea", ar fi plătit cu câte 8.000 de euro pentru fiecare apariţie în emisiunea lui Cătălin Măruţă - dezvăluia, recent, presa tabloidă. De cealaltă parte, Oana Zăvoranu ar primi, potrivit surselor apropiate postului din Băneasa, între 1.500 şi 2.000 de euro pentru fiecare apariţie în emisiunea "Un show păcătos", de la Antena 1. Apropia ţi ai vedetei spun că Oana ar fi primit cam 4.000 de euro în total pentru apariţiile de până acum de la Kanal D.

Pentru astfel de sume, fiecare dintre protagonişti trebuie să dea ce are mai bun, aşa că Oana s-a întrecut în jigniri, a recunoscut relaţia extraconjugală, anunţând, în cele din urmă, în direct la postul B1, că este însărcinată. Soţul ei a decis să fie "personajul pozitiv" al poveştii, să facă spectacol cu portavoce şi apă sfinţită.

Despre un contract de exclusivitate s-a vorbit în ambele cazuri. Pepe nu a trădat postul cu care a semnat, extinzându-şi colaborarea cu Pro şi pentru alte emisiuni ale trustului. Oana a oferit luni seară informaţii incendiare în exclusivitate în prima emisiune "Cancan TV", difuzată pe B1, dovadă că nu mai are un contract cu Antena.

"A negociat exclusivitatea cu Antena, însă dis cuţiile nu s-au finalizat. Oana a negociat şi cu Kanal D. Nici nu vă daţi seama ce sume a cerut... E vorba de mii de euro pe lună, mai mult decât şi-ar fi imaginat cineva", declară sursa EVZ.

"Mulţumesc Antenei 1 pentru donaţia de 5.000 de euro către Fundaţia Columbeanu.", IRINEL COLUMBEANU, om de afaceri

AUDIENŢE

La două săptămâni după ce a început scandalul, divorţul lui Pepe a adus, într-o zi, 20.000 de euro televiziunilor

Adrian Artene spune că prezenţa Oanei Zăvoranu, luni seară, la "Cancan TV", pe B1, a fost una fără contract semnat. "Nu are contract cu noi şi nici nu i-am oferit bani pentru emisiune. Interviul cu Oana Zăvoranu a fost pariul meu pentru aseară, din moment ce toţi apropiaţii mă întrebau ce poate să-mi mai spună mie Oana din ce nu a spus?! ", ne-a declarat realizatorul TV. De aceeaşi părere este şi Pepe care, contactat de EVZ, spune că îl felicită pe Artene "că a reuşit să o facă pe Oana să-şi recunoască relaţia cu Tudy".

În ceea ce priveşte sarcina soţiei sale, artistul este convins că este doar "o vrăjeală". "Cu povestea cu sarcina vrea să mute subiectul pe copil, când, de fapt, subiectul este furtul", spune Pepe. Pentru că şi el câştigă din exclusivitatea cu Pro TV, Pepe nu condamnă intenţia Oanei de a obţine bani din expunerea mediatică a divorţului - "Bravo ei!", spune el.

Subiectul despărţirii dintre Oana Zăvoranu şi Pepe continuă să facă audienţe chiar şi la două săptămâni după ce a fost disecat public. În lupta pentru audienţe dintre emisiunile tabloid "Acces direct" (Antena 1) şi "Happy hour" (Pro TV), luni seara a intrat în competiţie şi "Cancan TV", noua emisiune lansată de B1, unde moderatorul Adrian Artene a avut-o invitată pe Oana Zăvoranu. Show-ul monden al lui Artene a reuşit să depăşească media postului, înregistrând un rating mediu de 0,8%, 96.000 de telespectatori din mediul urban, conform datelor oferite de GfK România.

În ceea ce priveşte bătălia în cifre mari, Antena 1 şi Pro TV, lider pe tronsonul orar 17.00-19.00 a fost emisiunea "Acces direct", moderată de Simona Gher ghe, cu 5,7% rating, 684.000 de telespectatori din mediul urban. "Un show păcătos" (Antena 1), difuzat aproape de miezul nopţii, unde invitată a fost tot Oana Zăvornau, a reuşit şi el să se înscrie în poziţia de lider. Dan Capatos a realizat cu emisiunea lui un rating mediu de 3,1% (372.000 de telespectatori), conform GfK România.

Potrivit paginademedia.ro, sarcina Oanei Zăvoranu a adus, într-o singură zi, televiziunilor sus-amintite puţin peste 20.000 de euro, astfel: "Cancan TV" - 2.000 de euro, "Acces Direct" - 7.500 de euro, "Happy Hour" - 8.000 de euro şi "Un show păcătos" - 3.000 de euro.

Divorţul cu dar, o modă

Anul trecut, presa îşi concentra atenţia asupra divorţului cu năbădăi dintre Adelina şi Liviu Vârciu. După o sarcină extrauterină, o nouă cerere în căsătorie în direct la "Happy Hour" şi declaraţii în direct la alte posturi TV, Adelina a pretins 1.500 de euro unui reporter "Cancan", pentru un sărut regizat. Vedetei nu i-a reuşit tranzacţia, pe care însă nu a negat-o, dar a susţinut că pretenţiile financiare sunt fireşti în condiţiile în care ea "nu are nevoie de publicitate".

"Odată ce m-ai sunat şi facem un material planificat, e normal să mă plăteşti, că nu mă sărut eu aşa, pe stradă!", ADELINA PESTRIŢU, vedetă TV

CU RUDELE LA TV

Pepe nu are aliaţi

După două săptămâni pline cu declaraţii, puţini erau aceia care mai credeau că Oana Zăvoranu ar mai putea dezvălui ceva nou. Surpriza a venit aseară, în prima ediţie a emisiunii "Cancan TV" de la postul B1 TV, când, vedeta nu numai că şi-a recunoscut relaţia cu tânărul politician Tudor Ionescu, alias Tudy (26 de ani), relaţie de care Pepe o acuza de la începutul divorţului, dar a şi anunţat că este însărcinată cu acesta "într-o lună şi un pic".

Dacă iniţial Pepe a ironizat informaţia, arătându-se dispus să le boteze copilul, mama Oanei, cu care aceasta nu doreşte să se împace, s-a declarat bucuroasă că va deveni bunica unui copil care nu este al lui Pepe. O premieră a bifat ieri şi "Acces Direct", care a avut-o invitată pe bunica Oanei Zăvoranu.

În asentimentul fiicei ei, Marioara, bătrâna a explicat simplu divorţul dintre nepoată şi Pepe - "Asta-i soarta" - şi a susţinut că noul iubit al Oanei, pe care spune că l-a cunoscut deja, este "mai potrivit".

A contribuit Alis Lupu

  • Citiţi şi Cum se vede bătălia ştirilor mondene din perspectiva jurnalistului Adrian Artene