Traian Băsescu către investitorii arabi: Dacă vreţi să vizitaţi România, să nu mergeţi pe şosele. Vă recomand un elicopter

Traian Băsescu către investitorii arabi: Dacă vreţi să vizitaţi România, să nu mergeţi pe şosele. Vă recomand un elicopter

"Dacă vreodată veţi vrea să vizitaţi România, să nu mergeţi pe şosele. Vă recomand un elicopter", le-a spus preşedintele României, Traian Băsescu, investitorilor din Ţările Golfului, în discursul din deschiderea Forumului Economic Consiliul de Cooperare al Golfului-România, organizat de Forum Invest.

Şeful statului a precizat apoi: "Am circulat pe şosele foarte mult, dar niciodată nu am văzut România ca din elicopter".

Traian Băsescu a afirmat că România este o ţară extraordinară, căreia îi lipseşte însă infrastructura de turism şi cea rutieră şi feroviară.

Acestea sunt motivele petnru care, spune oficialul, turismul şi infrastructura pot fi domenii de interes major pentru investitori.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce priveşte insfrastructura, şeful statului a declarat că, deşi România beneficiază de sume importante alocate de Uniunea Europeană, în valoare de 5 miliarde de euro pană în 2015, acestea nu vor fi suficiente.

"România are nevoie de sume mult mai mari de bani pentru infrastructura rutieră şi feroviară", a adăugat preşedintele României.

Investiţi în energie Un alt domeniu prioritar pentru România este energia, România propunându-şi să devină o importantă piaţă energetică pentru europa de Sud-Est, a mai spus preşedintele Băsescu.

El a a enumerat proiectele de investiţii ale României în hidrocentrale, construcţia celor două reactoare de la Cernavodă, retehnologizarea centralelor existente, toate acestea făcând parte din pachetul de modernizare a sistemului energetic românesc.