Femeile independente financiar sunt cu adevărat bogate

Femeile independente financiar sunt cu adevărat bogate

"Libertatea femeilor este reprezentată în primul rând de libertatea lor financiară", susţine autoarea Kim Kiyosaki în cartea sa "Femeie bogată", ce va fi distribuită luni împreună cu revista "Capital".

Volumul "Femeie bogată" a apărut din convingerea autoarei că multe femei sunt confuze când vine vorba despre bani şi despre investiţii. Plecând de la această premisă, cartea poate fi citită ca un ghid al femeilor care doresc să devină independente financiar.

Multe femei se conformează când vine vorba de bani. Este mai uşor pentru ele să se bazeze pe sprijinul soţului decât să-şi construiască un viitor prin propriile forţe. Din cauza acestui conformism, ele ajung să ia deseori decizii proaste. Una dintre ele, susţine autoarea, este că de prea multe ori aleg să-şi vândă sufletul pentru bani: se căsătoresc cu un bărbat bogat sau rămân într-o relaţie care nu merge pentru că nu cred că se pot descurca singure, acceptă sfaturi financiare de la aşa-zişi experţi bărbaţi pentru că se cred inferioare lor, acceptă inegalitatea la serviciu sau rămân într-un post chiar dacă nu sunt plătite după merite.

Toate aceste probleme au convins-o Kim Kiyosaki că trebuie să schimbe ceva. Aşa că a luat hotărârea, încă de tânără, să fie singura responsabilă de viitorul ei, mesaj pe care vrea să-l transmită cititoarelor.

Astfel, autoarea le dă câteva sfaturi pentru un început independent şi liber în viaţă. Mai ales că lipsa de coerenţă din investiţile făcute de femei nu se datorează, până la urmă, incompetenţei sau lenei, ci neîncrederii în forţele proprii, argumentează aceasta.

Soluţiile autoarei

Ea propune nouă soluţii pentru a deveni o investitoare de succes, cum ar fi acumularea unei cantităţi mari de informaţii într-un domeniu şi asumarea de riscuri mici la început, dar şi dezvoltarea unui plan de acţiune şi, poate cel mai important, depăşirea temerilor în afaceri.

După cum spunea Katherine Hepburn "femei, dacă vi se oferă ocazia să alegeţi între bani şi sex-appeal, optaţi pentru bani. Pe măsură ce îmbătrâniţi, banii vor deveni sex-appealul vostru", autoarea le transmite femeilor că aceste vorbe trebuie să devină un deziderat în viaţa lor. Asta chiar şi atunci când contextul în care se găsesc este instabil. Pe scurt, să arate că o femeie nu are nevoie de sex-appeal pentru a deţine controlul, ci de banii, conchide autoarea.

Ne puteți urmări și pe Google News