Cum pot şomerii să devină angajatori

Cum pot şomerii să devină angajatori

Beneficiarii a două proiecte finanţate din Fondul Social European vor demara afaceri proprii, alţii vor primi locuri de muncă.

Cursuri de operare a calculatorului şi de comunicare în limba engleză, precum şi training pentru a deprinde "arta“ de a conduce afaceri sunt câteva dintre activităţile destinate şomerilor, prin două proiecte finanţate cu fonduri europene. Acestea vor fi implementate într-un interval de 12 luni, în regiunea Bucureşti-Ilfov, de Asociaţia Inter Concordia, în parteneriat cu Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană şi compania European Consulting.

"În perioada următoare, vom avea întâlniri cu şomeri şi persoane care doresc să se angajeze, urmând ca în lunile aprilie-mai să identificăm domeniile în care aceştia îşi pot desfăşura activitatea şi să putem asigura pregătirea suplimentară necesară“, spune Eder Bogatu, managerul proiectelor.

Din luna mai, va începe activitatea de formare profesională a celor care sunt interesaţi să urmeze cursurile respective.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premianţii, susţinuţi să înceapă o afacere

"La sfârşitul celor trei luni de pregătire, cursanţii vor susţine un test. (...) Primii zece cursanţi, cu cele mai bune rezultate, vor fi susţinuţi de către specialişti pentru a demara propria afacere. Vor învăţa ce înseamnă un plan de afaceri, marketing şi care sunt sursele de finanţare pentru un start-up“, afirmă Bogatu.

Scopul celor două proiecte este ca, în final, 220 de şomeri să fie consiliaţi şi orientaţi profesional, iar 50 de persoane fără loc de muncă să beneficieze de un program de instruire pentru a deprinde cunoştinţe de limba en gleză şi pentru a putea utiliza computerul.

Jumătate dintre persoanele din grupul-ţintă vor fi femei. Valoarea celor două proiecte este de 950.000 de euro. "Primii zece cursanţi, cu cele mai bune rezultate, vor fi susţinuţi de către specialişti pentru a demara propria afacere.“ EDER BOGATU manager proiecte