Celebrul actor Sir Roger Moore va interpreta un rol neortodox în lungmetrajul "Christmas at Castlebury Hall" de Michael Damian . Filmările vor avea loc şi în Bucureşt.
Actorul Michael Damian, cunoscut românilor din serialul "Tânăr şi neliniştit", va realiza în România cel de-al treilea lungmetraj din cariera sa regizorală. Scenariul filmului "Christmas at Castlebury Hall" le aparţine cineastului şi lui Janeen Damian – care sunt totodată producătorii peliculei -, iar în distribuţie se pare că va fi inclus faimosul actor Sir Roger Moore, alături de Miles Richardson şi de Travis Turner.
Compozitorul Mark Thomas (serialul "Episodes") va semna muzica originală a lungmetrajului, în timp ce oficiile de regizor secund îi revin lui Christopher Landry. Din echipa care va lucra la lungmetraj confirmat este şi directorul de imagine Viorel Sergovici. "Christmas at Castlebury Hall" se va filma şi la studiourile MediaPro din Buftea.
"La invitaţia unei rude pe care nu a mai văzut-o de multă vreme, o tânără călătoreşte cu nepoţii săi pentru a ajunge la un castel din Europa cu ocazia Crăciunului. Acolo cunoaşte un prinţ fermecător de care se îndrăgosteşte" – astfel sună sinopsisul lungmetrajului "Christmas at Castlebury Hall".
Cel mai longeviv agent 007 se va afla în curând în Capitală, unde va filma timp de cel puţin o lună. Numele său a fost menţionat şi în legătură cu invitaţia fostului ministru Ionuţ Bazac, bossul Ferrari din România; Sir Roger Moore ar participa la lansarea unei maşini, potrivit unor publicaţii autohtone.
Şi spion, şi cavaler
Deşi şi-a dorit iniţial o carieră de artist, Roger Moore s-a decis în favoarea cinemaului în timp ce lucra ca figurant în anii '40. A participat la cel de-Al Doilea Război Mondial, a ajuns în S.U.A în 1953 şi a obţinut un contract cu MGM. Moore s-a mutat pe micul ecran în anii '50, iar recunoaşterea internaţională şi statutul de superstar au venit odată cu "Sfântul".
Cu toate acestea, actorul nu a avut succesul scontat pe teritoriu american. Şi-a dat însă măsura valorii în "The Man Who Haunted Himself" (1970), după care a intrat în pielea lui James Bond. Au urmat şapte lungmetraje în care l-a interpretat pe agentul 007, iar Moore avea 57 de ani când a realizat ultimul film. După cum declara într-un interviu acordat cotidianului "The Telegraph", consideră că, "potrivit internetului", este cel mai prost James Bond din toate timpurile, urât de toată lumea, pentru că a fost un agent secret excesiv de amuzant.
A devenit Sir Roger Moore în 1999, în acelaşi an în care a obţinut un doctorat onorific din partea Ryerson Polytechnic University. Actorul este şi autorul cărţii "My Word Is My Bond" în care concluzionează că îi datorează grosul succesului său faptului că este un om norocos.