Elena Udrea, cea mai activă femeie politician. Andreea Vass, cea mai activă femeie într-o funcţie de stat

Elena Udrea, cea mai activă femeie politician. Andreea Vass, cea mai activă femeie într-o funcţie de stat

Marţi seara, în cadrul Galei Femeilor de Succes din România 2010, aflată la cea de-a VII-a ediţie, Professional Celebrity şi Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a desemnat cele mai active romance care au excelat anul trecut în politică, diplomaţie, afaceri, arte, administraţie sau televiziune.

Premiul secţiunii Cea mai bună prezentatoare de ştiri a revenit Monicăi Ghiurco. Alături de ea, la această categorie, au mai fost nominalizate: Andreea Esca, Monica Dascălu, Melania Medeleanu, Andreea Berecleanu, Cristina Topescu, Oana Andoni şi Ioana Moldovan.

Prezentatoarea "Acces direct", Simona Gherghe, a primit premiul pentru cea mai activă moderatoare, iar Gabriela Firea, vedeta Antenei 3, a obţinut premiul la categoria realizatoare de talk-show-uri politice.

Dintre personalităţile feminine din lumea politică premiate, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost desemnată cea mai activă femeie politician, Andreea Vass a primit premiul pentru "Cea mai activă femeie într-o funcţie de stat", iar la premiul pentru cea mai activă femeie diplomat, introdus în premieră la gală din acest an, a revenit lui Doris Mircea, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

Trofeul pentru "Cea mai activă femeie de afaceri din România" i-a revenit Oanei Năstase, director corporate affairs al Rompetrol, iar cea mai activă femeie în administraţie a fost desemnată chestorul Elisabeta Lipa, preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo. La categoria cultură a fost desemnată scriitoarea Rodica Elena Lupu, realizatoare la Radio Diaspora Online din SUA.

Un premiu pentru întreaga carieră în sport a fost acordat fostei atlete Maricica Puica, iar premiul pentru regie şi producţie a fost primit de coregrafa Brânduşa Novac, de la Circul Bucureşti.

Printre criteriile de evaluare care au stat la baza alegerii s-au numărat popularitate, valoare, recunoaştere, implicare socială, studiile, imaginea, dar şi realizările profesionale.

Punctajul a fost acordat pe baza votului public şi a nominalizărilor a doua comisii, una formată din 28 de jurnalişti ce aparţin celor mai importante publicaţii, şi cea de-a doua formată din personalităţi. Premiantele au primit trofee suflate în aur.

Ne puteți urmări și pe Google News