Atelier de gastronomie cu reţete maramureşene, la târgul “ECOagrIS"

Atelier de gastronomie cu reţete maramureşene, la târgul “ECOagrIS"

Târgul “ECOagrIS", organizat în curtea Bisericii “Toma Cozma" din Iaşi, oferă gospodinelor ocazia de a participa la un atelier de gastronomie practică.

Rodica Ţiplea, producător tradiţional din Maramureş, va găti în faţa publicului larg sărmăluţe, plăcinte şi covrigei tăiaţi cu forme. Atelierul a fost inaugurat la ediţia precedentă a târgului iar organizatorii au decis să repete experienţa şi să vină de fiecare dată cu o reţetă nouă.

“Scopul principal al manifestării îl constituie educaţia şi creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos. La ediţiile viitoare ale târgului vom invita la atelierul de gastronomie şi elevi şi studenţi care să înveţe să gătească sănătos", a declarat Vasilica Onofrei, unul dintre organizatori.

Târgul “ECOagrIS" se deschide vineri, la ora 13.00, şi poate fi vizitat şi sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10.00-18.00, iar intrarea este liberă. Producătorii tradiţionali aduc la vânzare produse din carne de porc Mangaliţa, fără colesterol, preparate din carne de oaie, brânzeturi şi prăjituri de casă şi sărmăluţe, dar şi fructe, legume şi conserve, produse naturiste şi vitamine.

Ne puteți urmări și pe Google News

La această ediţie vor fi prezenţi 30 de producători consacraţi din Maramureş, Neamţ, Suceava, Braşov, Sălaj, Giurgiu, Constanţa, Argeş, Arad şi Iaşi, precum şi societăţi comerciale din Italia, Ungaria şi Olanda.