Formare profesională cu bani de la UE

Formare profesională cu bani de la UE

Companiile care vor să ofere cursuri de calificare vor avea la dispoziţie fonduri europene în valoare totală de 80 de milioane de euro.

Meseria pentru care te-ai pregătit nu se mai caută? Poţi urma gratuit cursuri de calificare la standarde europene, finanţate de la bugetul comunitar.

Proiectele care au obţinut până în prezent finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) furnizează cursuri de calificare şi recalificare celor care lucrează sau doresc să lucreze în industria de prelucrare a lemnului, în turism şi în industria alimentară, ca şi în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, potrivit unei analize a revistei "Capital".

Punctaj mai mare la asigurarea unui loc de muncă

Ne puteți urmări și pe Google News

"Scopul este ca angajaţii să aibă o mai bună calificare şi pregătire, astfel încât să fie competitivi şi totodată flexibili pe o piaţă a muncii în continuă schimbare. (...) Începând de anul trecut, am acordat puncte suplimentare acelor proiecte având printre indicatori şi asigurarea unui loc de muncă pentru cursanţi", precizează, pentru "Capital", Cristina Zevedei, director general al Autorităţii de management (AM) al programului.

În curând, se va lansa un nou apel pentru proiecte destinate formării profesionale, cu un buget total estimat de 80 de milioane de euro.

Principalul obiectiv este de a facilita calificarea angajaţilor (salariaţii unei întreprinderi, membri ai unei asociaţii familiale sau persoane fizice autorizate).

Odată lansat apelul de proiecte, persoanele juridice care sunt interesate să obţină fonduri nerambursabile vor putea completa şi transmite on-line o cerere de finanţare.

Cererea se depune exclusiv pe cale electronică, accesând aplicaţia ActionWeb de pe site-ul AM POS DRU. Ulterior, pentru semnarea contractului de finanţare, sunt necesare şi alte documente.

"Scopul este ca angajaţii să aibă o mai bună calificare, astfel încât să fie competitivi." CRISTINA ZEVEDEI, director general AM POS DRU