Deputatul PDL de Alba, Clement Negruţ, a anunţat astăzi că şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în partid, urmând să rămână simplu membru, acuzând că alegerilor organizate sâmbătă - la care au fost prezenţi Emil Boc, Vasile Blaga, Traian Igaş şi Sulfina Barbu - au fost o "mascaradă", marcată de "manipulări şi incidente".
"Ca urmare a unor evenimente, zic eu, ruşinoase pentru viaţa PDL şi mă refer aici la multe promisiuni nerespectate, chiar raportarea la cazuri din parlament legate de anumite încălcări ale legii - vezi cazul Ridzi, cazul Păsat - şi culminând cu alegerile din partid de sâmbătă, alegeri pe care eu le consider nedemocratice, am decis ca astăzi să-mi depun demisia din toate funcţiile politice din Partidul Democrat Liberal (...) Nu mai accept să duc mai departe minciunile politice şi să le girez în Parlamentul României", a declarat deputatul PDL.
"Nu este important cine votează"
Deşi în organizaţia Alba a fost creată şi cea de-a treia funcţie de prim-vicepreşedinte astfel încât cei trei candidaţi au trebuit doar să obţină suficiente voturi, ceea ce s-a şi întâmplat, apele nu s-au liniştit. Deputatul Negruţ a arătat că el a vorbit cu toţi primarii PDL şi cu 71 de preşedinţi de organizaţii şi doar vreo 10 nu i-au dat asigurări că îl vor vota. El este convins că unii membri din conducerea organizaţiei au vrut să-i demonstreze că ar fi pierdut lupta pentru postul de prim-vicepreşedinte, în favoarea primarului Blajului, Gheorghe Rotar, şi din această cauză votul ar fi fost fraudat. "Nu este important cine votează, ci cine numără. Iar modul cum s-a votat când deja la ora 11 şi jumătate când au început lucrările aproape o sută de buletine erau deja băgate într-un plic şi votate. Am vrut să părăsesc lucrările atunci, când am fost informat de chestiunea asta. Am avut şi eu oameni în comisia de numărare a voturilor, cărora nu li s-a permis să numere voturile mele (...) Am fost pedepsit mişeleşte pentru că am îndrăznit să votez cu cei care m-au ales, în 2010, la moţiunea de cenzură când m-am opus reducerii pensiilor", a declarat deputatul PDL care, potrivit datelor transmise presei în ziua votului a avut 396 pentru şi 215 împotrivă pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. El a explicat cum crede că s-a făcut fraudarea. "Între 9 şi 10 mapele cu buletine erau în sală, aşteptau delegaţii. O parte din aceste mape au fost golite de plicurile cu buletine şi votate. La 10-11, deja erau votate şi pregătite", a explicat Clement Negruţ, care a precizat că fraudarea s-a produs şi în cazul preşedintelui PDL Sebeş, Adrian Bogdan, care a candidat pentru funcţia de secretar general, având doar 58 de voturi în favoarea sa, dar şi în cazul viceprimarului municipiului Alba Iulia, Ioan Bogăţan, care a candidat pentru un post de vicepreşedinte pe care l-a şi obţinut, cu 357 pentru şi 216 împotrivă. El a mai spus că "în PDL este un haos de nedescris", atât la nivel local cât şi la nivel naţional.