Vîntu, suspectat că a manipulat radiografiile

Vîntu, suspectat că a manipulat radiografiile

Procurorii Parchetului General au cerut o expertiză medico-legală asupra triplei fracturi pe care ar fi suferit-o omul de afaceri. Motivul: anchetatorii bănuiesc că radiografiile ar aparţine altcuiva.

Procurorii Parchetului General au descins, marţi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală, unde Sorin Ovidiu Vîntu se internase cu o zi înainte.

Motivul: au vrut să se convingă că sunt reale afecţiunile medicale invocate de omul de afaceri pentru absenţa sa din sala de judecată a Tribunalului Bucureşti la termenul stabilit pentru 25 ianuarie în procesul în care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa (condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul "FNI").

Documente semnate de un cardiolog de la Viena

Ne puteți urmări și pe Google News

Concret, potrivit documentelor care au ajuns pe masa judecătorului de caz, dar şi a declaraţiilor date de SOV, acesta ar fi suferit o triplă fractură de rotulă care l-ar ţine imobilizat la pat de aproape o lună.

Doar că, la termenul de marţi al procesului, magistratul ar fi descoperit că actele medicale care atestau tripla fractură erau semnate şi parafate de un medic cardiolog de la un spital din Viena (al cărui pacient este omul de afaceri), şi nu de un ortoped, aşa cum ar fi fost mai potrivit. E drept că SOV a completat dosarul medical transmis instanţei şi cu o serie de radiografii care susţin diagnosticul.

"Procurorii au mers la «Floreasca» şi au cerut o expertiză medico-legală, deoarece - având în vedere că documentele sunt parafate de un cardiolog - bănuiesc că radiografiile anexate la dosar nu i-ar a parţine lui SOV, ci altcuiva. Acum, aşteptăm rezultatele expertizei", au explicat surse medicale. Dacă bănuielile anchetatorilor se vor confirma, Vîntu riscă să ajungă după gratii pentru că se sustrage procesului penal.

"Suspiciunile procurorilor sunt oarecum îndreptăţite în con diţiile în care Sorin Ovidiu Vîntu a invocat probleme de sănătate ori de câte ori trebuia să fie audiat în dosarele penale sau în procesele penale în care a fost parte. În plus, să nu uităm că a scăpat de acuzaţiile formulate împotriva lui în dosarul «FNI», pe motiv că îşi fracturase piciorul. E drept că, atunci, o mare parte din vină a purtat-o şi procurorul Irinel Păun (cel care a instrumentat dosarul, numit ulterior la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie), dar, la baza deciziei de a-l scoate de sub acuzare, a stat fractura", au comentat sursele citate.

Săptămâna trecută, SOV a transmis un comunicat de presă în care a arătat că nu se sustrage procesului şi că este imobilizat la pat. "Dacă aş dori să fug de justiţie, nu m-aş refugia într-un spital din România, ci m-aş duce să prind peşte în Caraibe", argumenta omul de afaceri.

"Având în vedere că documentele sunt parafate de un cardiolog, anchetatorii bănuiesc că radiografiile nu i-ar aparţine lui SOV.", MEDIC, Spitalul de Urgenţă Floreasca