ÎNCERCI SĂ FACI COPII şi nu poţi? 5 METODE prin care poţi să-ţi creşti fertilitatea

ÎNCERCI SĂ FACI COPII şi nu poţi? 5 METODE prin care poţi să-ţi creşti fertilitatea

Pentru conservarea fertilităţii, medicii recomandă menţinerea greutăţii corporale la un nivel optim, evitarea efortului fizic intens şi renunţarea la fumat. Atenţie însă şi la bolile cu transmitere sexuală, care pot afecta ireversibil capacitatea de reproducere.

Fie că pun pe primul plan cariera sau studiile, fie că nu au găsit bărbatul potrivit, foarte multe femei se trezesc la 30 de ani că nu pot rămâne însărcinate sau că trebuie să urmeze tratamente de stimulare a fertilităţii. O femeie sub 30 de ani este considerată infertilă dacă încearcă fără succes să rămână însărcinată, timp de un an. De asemenea, o femeie care are peste 35 de ani este considerată infertilă dacă nu reuşeşte să rămână gravidă după un an şi jumătate de încercări. Şi fertilitatea bărbaţilor este în cădere liberă, avertizează medicii, care spun că stilul de viaţă modern, fumatul şi consumul de alcool au decimat producţia de spermatozoizi şi le-au scăzut calitatea. Portalul intimatemedicine.com prezintă cinci metode naturale prin care puteţi să vă creşteţi fertilitatea.

  • EXPLICAŢIILE celor mai mari mistere ale corpului uman

1. Mergeţi periodic la consult ginecologic Consultaţi periodic ginecologul (cel puţin o dată pe an) şi comunicaţi-i orice schimbare a organismului, chiar dacă nu vi se pare prea importantă. Foarte multe boli vă pot afecta capacitatea de reproducere, aşa că luaţi în seamă orice simptom. 2. Atenţie la kilogramele în plus! Fluctuaţiile de greutate şi kilogramele în plus influenţează semnificativ nivelul de estrogen, hormonul sexual feminin. Dacă sunteţi supraponderale, atunci nivelul de estrogen este prea mare, având acelaşi efect ca şi contraceptivele. De asemenea, dacă obişnuiţi să mâncaţi multe dulciuri, aveţi un nivel crescut de insulină, ceea ce afectează activitatea ovarelor şi producţia de ovule. Pe de altă parte, şi dacă sunteţi prea slabe, cel mai probabil aveţi un deficit de estrogen, deci şanse scăzute de a reproducere.

  • E anorexică şi iubeşte să facă prăjituri

3. Evitaţi efortul fizic intens Antrenamentele extenuante sau munca fizică intensă vă pot deregla ciclurile menstruale şi chiar le pot opri. Dacă aveţi cicluri neregulate, vă poate fi foarte greu să calculaţi exact perioadele în care sunteţi fertile. Foarte multe atlete se confruntă cu această problemă, fiind nevoite s-o lase mai moale cu antrenamentele atunci când se hotărăsc să aibă un copil. 4. Renunţaţi la fumat! Nenumărate studii au dovedit legătura dintre fumat şi infertilitate, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Substanţele toxice din ţigări pot deregla serios activitatea ovarelor. Medicii vă sfătuiesc să renunţaţi la fumat încă de dinainte de conceperea copilului.

  • Efectele fumatului pot fi transmise de la bunici la nepoţi

5. Faceţi sex protejat Infertilitatea este cauzată de foarte multe ori de boli cu transmitere sexuală, printre care Chlamydia, care pot leza ireversibil trompele uterine, făcând imposibil transportul ovului în uter. Cea mai bună metodă de a evita BTS rămâne prezervativul.