Se apropie mini-vacanţa de toamnă. Vezi unde se va putea distra copilul tău

Se apropie mini-vacanţa de toamnă. Vezi unde se va putea distra copilul tău

Scurte tabere la munte, ateliere de poveşti şi o mulţime de filme de animaţie îi aşteaptă pe copii între 5 şi 11 noiembrie

Decalarea cu o săptămână a vacanţei de toamnă pentru copiii din grădiniţe şi elevii din ciclul primar a dat peste cap planurile de călătorie a multor părinţi şi i-a forţat să găsească soluţii alternative pentru distracţia celor mici. Cei care rămân acasă au însă de unde alege. Toată perioada 5-11 noiembrie, cât ţine vacanţa, teatrele, muzeele, cinematografele dar şi firmele de specialitate le-au pregătit o sumedenie de surprize.

  • Părinţii, chemaţi să spună DA ori BA vaccinării din şcoli

Poveşti, muzică şi călărie Prichindeii de grădiniţă, dar şi elevii de-o şchioapă fascinaţi de lumea poveştilor vor fi mai mult decât încântaţi să ia parte la activităţile pentru copii din cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "VIAŢA E FRUMOASĂ!", organizat de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian". Evenimentul, desfăşurat în perioada 8 - 18 noiembrie 2012 la Bucureşti, va cuprinde spectacole de teatru, dar şi ateliere de muzică şi poveşti senzoriale. Acestea din urmă îi vor ajuta pe cei mici să exploreze universul basmului folosindu-se de văz, auz sau miros, totul în schimbul a zece lei de persoană. Copiii hipoacuzici vor construi păpuşi de mână, pe care le vor vinde la final. Mai multe informaţii despre atelierele pentru copii puteţi găsi pe site-ul www.opereta.ro.

  • Limba română va fi predată la prestigioasa universitate Oxford

Două zile petrecute întro mini-tabără sunt răsplata perfectă pentru un şcolar silitor, cu avantajul că nu va avea timp să i se facă dor de casă. Children Tour a pus la cale două astfel de plecări, între 4-6 noiembrie şi 6-8 noiembrie, la Avrig, în judeţul Sibiu. Minitaberele sunt dedicate copiilor cu vârste între 3 şi 12 ani, care, în schimbul a 275 de lei, vor avea parte de cursuri de echitaţie, vizite la Ferma de Cerbi şi Căprioare, seri tematice, dar şi nelipsitul foc de tabără. Micuţii vor fi cazaţi la o pensiune de trei margarete cu meniu inclus. Detalii pe childrentourforeducation.blogspot.com. În penultima zi de vacanţă, sâmbătă 10 noiembrie, copiii pasionaţi de mediul înconjurător sunt aşteptaţi la "Ora de ecologie", o iniţiativă a editurii Mac-Mac. Participanţii vor învăţa alături de mascota SuperMac de ce este important să protejeze natura şi cum se transformă caietele reciclate în cărţi de poveşti. Activitatea va avea loc în magazinul Diverta din Sun Plaza, între orele 17.00-18.00.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • CIRCULARA care confirmă înscrierea elevilor la orele de RELIGE "DIN OFICIU" . "Nu sunt întrebaţi nici ce confesiune au"

Maratonul filmelor Micii cinefili au o mulţime de animaţii din care să aleagă. Luni, 5 noiembrie, în toate mall-urile care au cinematografe din Capitală va rula "Clopoţica şi secretul aripilor", un desen animat despre curajul de a lupta pentru lucrurile la care ţii cu adevărat. Marţi pot vedea "Neînfricata" , o lecţie despre curaj spusă de o prinţesă cu părul de foc, iar miercuri au în program "Aventurile lui Tom Sawyer", unde copiii vor râde cu lacrimi. Joi, celor mai curajoşi dintre şcolari li se pregăteşte o incursiune în lumea spiritelor, cu "ParaNorman", povestea unui băieţel pus pe fapte mari. Sfârşitul de săptămână se încheie într-o notă pozitivă, cu "Aventurile lui Sammmy 2".

  • Mama şi tata se ceartă în abecedar