Se întâmplă în Germania: un deţinut păzit de 169 de gardieni

Se întâmplă în Germania: un deţinut păzit de 169 de gardieni

Un centru de expulzare din Berlin mai are un singur deţinut care urmează să fie expulzat, însă există în continuare 169 de gardieni plătiţi să-l păzească, relatează site-ul thelocal.de.

Responsabilul cu afacerile interne din Berlin, Frank Henkel, a recunoscut săptămâna trecută în faţa Partidului Ecologist şi a Partidului Piraţilor că numai o persoană mai este închisă în acest centru, fostă închisoare pentru femei situată în fosta Germanie de Est, deşi există spaţiu pentru 214 deţinuţi, potrivit publicaţiei Berliner Zeitung.

Pentru a-l păzi pe deţinut, sunt disponibili 169 de ofiţeri care, potrivit lui Henkel, aduc costuri de aproape un milion de euro pe lună.

Iniţiativa împotriva expulzărilor, Consiliul pentru refugiaţi din Berlin şi opoziţia cer închiderea centrului de detenţie. Singurul deţinut ar fi închis în condiţii asemănătoare regimului de detenţie celular. Poliţia nu a făcut niciun comentariu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Berliner Zeitung, preluat de Agerpres, situaţia de la Grünau nu este nouă. Centrul a fost mult timp folosit doar la 20% din capacitate, în parte din cauza declinului la nivel naţional al expulăzărilor, determinat de schimbările la legea imigraţiei şi de aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană.

Autorităţile de la Berlin discută în prezent cu cele din landul Branderburg despre posibilitatea creării unui centru comun de detenţie în oraşul Eisenhüttenstadt. Henkel a spus că, probabil, nu va fi posibilă închiderea centrului Grünau pentru moment, deoarece existenţa sa este prevăzută prin lege.