Cât se câştigă în lumea modei. Lista celor mai bine plătite fotomodele | VIDEO

Cât se câştigă în lumea modei. Lista celor mai bine plătite fotomodele | VIDEO

"În toată istoria paradelor de modă ale Victoria's Secret, doar 140 de femei au defilat pe podium", spune Ed Razek, director de marketing la Limited Brands, citat de Forbes.

"Pe planetă sunt 7 miliarde de oameni. Asta înseamnă că găseşti un fotomodel bun nu la un milion, nu la 5 milioane, nu la 10 milioane. Găseşti unul la 50 de milioane de oameni", a mai spus Razek. Aceste 140 de femei au participat la lansările de modă din ultimii 15 ani. Lista modelelor realizată de Forbes este restrânsă, manechinele respective fiind plătite cu sume frumuşele pentru talentele lor. În ultimul an, încasările totale ale celor mai bine plătite 10 fotomodele din lume, începând cu Gisele Bündchen şi încheind cu Candice Swanepoel, ajung la circa 100 de milioane de dolari.

O braziliancă, o britanică şi o rusoaică

Brazilianca Gisele Bündchen conduce clasamentul cu uimitoarea sumă de 45 de milioane de dolari (şi "calculele" au fost făcute de la 1 mai 2011 până la 1 mai 2012). Forbes notează că, chiar dacă a trecut de 30 de ani, Bündchen rămâne o forţă imbatabilă în lumea modei, reprezentând branduri precum Pantene, Esprit şi Versace şi primind şi o parte din profiturile obţinute de produse care îi poartă numele. Pe locul doi se poziţionează supermodelul britanic Kate Moss, cu încasări de 9,2 milioane de dolari. Moss, cunoscută pentru viaţa…agitată pe care o duce,  rămâne una din cele mai cunoscute figuri din lumea modei, semnând contracte cu Longchamp, Mango, Rimmel şi Vogue Eyewear. Moss a detronat supermodelul german Heidi Klum, care ocupa în topul realizat anul trecut tot de Forbes locul doi, cu încasări de 20 de milioane de dolari. Natalia Vodianova, model rus de talie internaţională, se află pe locul trei în topul încasărilor, cu 8,6 milioane de dolari. Campaniile pe care le-a avut cu firmele de parfumuri Guerlain şi Calvin Klein i-au crescut enorm cota în industria modellingului. Vodianova, care are 30 de ani şi trăieşte în Anglia, realizează colecţii de lenjerie pentru Etam şi pantofi pentru Centro. Cine vine din urmă Locul patru este ocupat de Adriana Lima, cunoscută drept "Îngerul Victoria's Secret": a încasat 7,3 milioane de dolari într-un singur an. După ce a anunţat că este însărcinată pentru a doua oară, Lima a făcut senzaţie apărând în două reclame difuzate în timpul campionatului american Super Bowl, anul acesta - una la Kia, cealaltă la Teleflora. În prezent, are cei mai mulţi fani pe Facebook dintre toate modelele. Locurile următoare după Lima sunt ocupate de Doutzen Kroes (6,9 milioane de dolari), Alessandra Ambrosio (6,6 milioane de dolari), Miranda Kerr (4 milioane de dolari), Lara Stone (3,8 milioane de dolari), Carolyn Murphy (3,5 milioane de dolari). Forbes notează că "din urmă" vin fete mai tinere, care ar putea să schimbe clasamentul. Candice Swanepoel, care în prezent se situează pe ultimul loc în top 10, este cea mai tânără de pe listă. Sud-africanca în vârstă de 23 de ani a devenit o prezenţă continuă în reclamele Victoria's Secret. La fel este şi cazul lui Erin Heatherton, o altă tânără de 23 de ani care a ratat la mustaţă intrarea în top 10. <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/rYRPXW6RDAk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News