Eliminaţi din Bac pentru telefoane mobile

Eliminaţi din Bac pentru telefoane mobile

Cinci absolvenţi de clasa a XII-a din Timiş au fost eliminaţi din Bacalaureat la prima probă scrisă, cea de limba şi literatura română. Patru dintre ei au intrat în sălile de examen cu telefoanele mobile asupra lor, deşti ştiau că acest lucru este strict interzis. Un altul, mai conservator, a vrut să copieze de pe fiţuici.

Doi dintre elevii care au pierdut Bacalaureatul au fost eliminaţi la Colegiul Economic din Timişoara şi câte unul la Colegiul Tehnic "Brătianu", Colegiul Tehnic "Regele Ferdinand", respectiv liceul din  Sânnicolau Mare.

"Cei cinci au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Patru au folosit telefonul mobil şi unul a avut fiţuici. Reamintesc tuturor că exigenţa este aceeaşi ca şi în prima sesiune de Bacalaureat, pentru că ar fi incorect să lăsăm ştacheta jos acum", a precizat Cornel Petroman, inspector şcolar general, ISJ Timiş. Drept urmare, cei cinci eliminaţi vor putea susţine bacalureatul abia peste două sesiuni, în vara lui 2014.

În Timiş au fost şi mulţi absenţi la proba scrisă de limba şi literatura română. Din cei 1.665 de elevi înscrişi au lipsit 377. Bacalureatul continuă marţi, 28 august, cu proba scrisă la limba şi literatura maternă. La prima sesiune aBbacalureatului, au promovat puţin peste 42% dintre absolvenţii de liceu.

Ne puteți urmări și pe Google News