Ce a găsit o femeie într-un Big Mac. Reprezentanţii MCDonald's: "Astfel de incidente nu se pot întâmpla"
- Cristina Lica
- 24 august 2012, 21:02
O femeie din Ploieşti a avut neplăcuta surpriză să descopere larve de insecte în hamburgerul pe care i-l cumpărase fetiţei sale.
În momentul în care copilul a început să mănânce, a observat pe bucata de carne câteva puncte albe, care s-au dovedit a fi larve de insecte. "Am avut noroc oarecum, pentru că fata mea obişnuieşte să desfacă sandvişul în două. Atunci a observat şi larvele. Din păcate, a apucat să muşte. M-am întors imediat la restaurant şi le-am cerut socoteală celor de la restaurant. Evident că m-am dus şi la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor şi la Direcţia Sanitară. Au luat probe din hamburger şi acum aşteptăm rezultatul, care va confirma sau nu dacă este vorba despre larve de muscă, aşa cum bănuiesc eu. Dupa ce organele de control îşi vor face treaba, voi lua şi eu o decizie", a declarat femeia pentru ph-online.ro. Reprezentanţii companiei dau asigurări că astfel de incidente nu se pot întâmpla, întrucât produsul Big mac este pregătit pe loc, iar contaminarea este imposibilă. "Am luat la cunoştinţă de reclamaţia consumatorului din Ploieşti. Dorim să asigurăm consumatorii noştri că, datorită procedurilor foarte stricte de control din bucătăriile noastre, astfel de incidente nu se pot întâmpla. Sandvişul Big Mac este un produs pregătit pe loc, la comanda clienţilor. Din momentul în care este plasată comanda şi până la oferirea sandvişului către client trec maxim 60 de secunde, timp în care orice contaminare este imposibilă", este poziţia companiei. "Carnea de vită este congelată rapid" "Carnea de vită folosită la prepararea sandvişului Big Mac trece prin 31 de puncte de control de la fermă până la centrul de distribuţie şi 3 puncte de control în restaurante, pentru a monitoriza calitatea şi siguranţa materiei prime. Mai mult decât atât, carnea de vită se prăjeşte pe grill încins între 177 şi 218 grade Celsius, iar temperatura internă a produsului este între 69 şi 74 grade Celsius", mai spun reprezentanţii companiei, care precizează că toate controalele sunt foarte stricte. "Furnizorii noştri sunt obligaţi să efectueze evaluări senzoriale (aspect, textură, savoare) ale cărnii de vita, înainte de livrare, pentru a asigura consistenţa şi calitatea constantă. Imediat după procesare, feliile din carne de vită sunt congelate rapid pentru a asigura o calitate optimă atunci când sunt livrate restaurantelor McDonald's. Astfel, distribuţia către restaurantele noastre se face fără a compromite gustul, calitatea sau textura cărnii de vită. Echipa McDonald's urmează proceduri foarte stricte de depozitare, manevrare, preparare pe grill şi condimentare a cărnii de vită, astfel încât clienţii să primească, în fiecare zi, produsele McDonald's renumite în toată lume".