Liviu Pop: "Sper că Parchetul va renunţa să mai asculte comenzile şefului din garaj. Cetăţenii trebuie să ştie ierarhia corectă a universităţilor"

Liviu Pop: "Sper că Parchetul va renunţa să mai asculte comenzile şefului din garaj. Cetăţenii trebuie să ştie ierarhia corectă a universităţilor"

Într-o postare pe blogul personal, Liviu Pop, fost ministru interimar al Educaţiei, se arată indignat de faptul că Parchetul se ocupă de referendum, nu de sesizarea lui privind modul în care s-a făcut clasificarea universităţilor.

Pop spune că a făcut sesizarea la Parchet în urmă cu două luni, după ce a constatat că la Ministerul Educaţiei lipsesc documente pe baza cărora s-a realizat clasificarea universităţilor în mandatul lui Daniel Funeriu. "În ultimele zile, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a ridicat mai multe documente de la Curtea Constituţională, de la Autoritatea Electorală Permanentă, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Apoi s-a trezit şi DNA că are competenţe în investigarea competenţei şi îi anchetează pe cetăţenii care au votat!", scrie Pop. Ce nu pricepe Pop Ceea ce spune că nu înţelege este de ce se ocupă Parchetul de referendum, nu de sesizarea făcută de el privind clasificarea universităţilor. "Mă aşteptam ca pentru aceste nereguli cineva să plătească! Încă mai aştept şi sper că Parchetul va renunţa să mai asculte comezile şefului din garaj şi îşi va face datoria faţă de cetăţeni! Cetăţeni care trebuie să ştie care este ierarhia corectă a universităţilor din România". Ce spune Funeriu Într-un interviu recent acordat EVZ, Daniel Funeriu a spus că procesul de clasificare a fost realizat corect şi că doar interese ascunse pot justifica acuzaţiile aduse atât de Pop, cât şi de Ecaterina Andronescu privd corectitudinea procedurii. "În acest proces au fost implicate sute de persoane şi toate procedurile au fost de o legalitate şi transparenţă exemplare. În baza legii a fost emisă o HG şi o serie de ordine de ministru care sunt fie în Monitorul Oficial, fie pe siteul ministerului. Ministerul a câştigat toate acţiunile în instanţă impotriva clasificării, iar unele universităţi au intervenit în procese în favoarea ministerului. Doar o agendă ascunsă poate justifica ceea ce am citit în presă", a spus Funeriu. CITEŞTE ŞI:

  • Andronescu- Funeriu. Meciul clasificării universităţilor. Cei doi se acuză reciproc de meschinării