Conducerea Maternităţii Bucur, schimbată în urma scandalului de mită. Medicul Conea, aspru pedepsit

Conducerea Maternităţii Bucur, schimbată în urma scandalului de mită. Medicul Conea, aspru pedepsit

Un cuplu a făcut plângere penală pe numele medicului ginecolog Mircea Conea, de la Maternitatea Bucur, după ce acesta ar fi cerut mită 700 de lei pentru o operaţie de cezariană. În acest scandal de mită, conducerea maternităţii a fost schimbată, iar medicul, cercetat acum în stare de libertate şi suspendat pe durata anchetei, va fi scos la pensie, începând cu data de 1 septembrie.

Consiliul de administraţie al Spitalului Sf Ioan, de care aparţine Maternitatea Bucur, a decis urgentarea formalităţilor de pensionare a medicului care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru efectuarea unei operaţii de cezariană. "Astăzi s-a hotărât urgentarea dosarului de pensionare începând cu 1 septembrie a doctorului Conea, în plus, pe durata cercetării penale, el a fost suspendar din funcţia de medic primar obstetrică - ginecologie a maternităţii. Medicul coordonator al Maternităţii Bucur va fi conferenţiar doctor Liana Pleş, iar ea va hotărî schimbările ulterioare, respectiv asistentul medical coordonator. Am luat aceste decizii în urma incidentului în care a fost implicat medicul Conea, dar şi ca urmare a reacţiilor personalului medical care au pus afişe pe pereţi potrivit cărora oamenii care nu respectă personalul medical nu au ce căuta în spital", a declarat managerul spitalului Sf. Ioan, Alexandr Ciocălteu, în această dimineaţă. Viitor tătic, un bărbat din Bucureşti, a plătit medicului de gardă de la Maternitatea Bucur, cu care soţia sa trebuia să nască, suma de 300 de lei. Ginecologul s-a arătat deranjat de această sumă mică şi a cerut, în schimb, 600-700 de lei pentru el şi alţi 200 pentru medicul anestezist. Bărbatul a mers, însă, la poliţie, unde a reclamant acest caz. Cu puţin timp înainte de începerea operaţiei de cezariană, poliţia a realizat un flagrant, iar medicul a fost reţinut după ce a primit cei 700 de lei, marcaţi cu "mită". În faţa procurorilor, medicul ginecolog Conea, de la Maternitatea Bucur, a recunoscut că a cerut banii.

Medicul va fi judecat în stare de libertate. Acum, însă, părinţii copilului spun că asistentele şi alte cadre medicale de la Maternitatea Bucur îi tratează cu ostilitate. În faţa acestui scandal, conducerea Maternităţii Bucur a fost schimbată.

În urmă cu aproape trei ani, Maternitatea Bucur din Capitală a fost implicată într-un alt scandal, după ce o asistentă a fost acuzată de neglijenţă în serviciu. Un bebeluş a suferit, atunci, arsuri grave de la un incubator defect. Părinţii bebeluşului, supus mai multor intervenţii chirurgicale plastice şi transplanturi de piele, vor fi despăgubiţi de asistentă şi de spital cu 200.000 de euro. În primăvara acestui an, Curtea de Apel a dat verdict final în acest dosar: asistenta a fost condamnată la trei luni de închisoare cu suspendare, iar inginerii care ar fi trebuit să se îngrijească de buna funcţionare a incubatorului au primit amenzi penale.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI:

  • Doctorul Conea a condiţionat actul medical. "300 de lei este prea puţin. Fără 700, nu fac nimic"
  • Medic inuman: "Fără 700 de lei nu te operez"
  • Medicul şpăgar de la Maternitatea Bucur, cercetat în stare de libertate
  • Gestul inuman al doctorului Conea, "taxat" de absolvenţi de medicină:"Nu aş vrea să dau mâna cu un asemenea om"