Americanii, tot mai pesimişti privind viitorul lor, dar Obama conduce în faţa lui Romney

Americanii, tot mai pesimişti privind viitorul lor, dar Obama conduce în faţa lui Romney

Americanii sunt din ce în ce mai pesimişti în legătură cu viitorul lor, însă alegătorii nu par să vadă principalul responsabil în preşedintele democrat Barack Obama, care în această lună conduce în preferinţele votanţilor în faţa contracandidatului său republican Mitt Romney, conform unui nou sondaj de opinie realizat de Ipsos/Reuters şi dat publicităţii astăzi.

Cu trei luni înainte de alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie, aproape două treimi dintre americani cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită. Doar 31% dintre aceştia afirmă că SUA se îndreaptă în direcţia cea bună - cel mai mic procent din decembrie 2011.

Barack Obama conduce în preferinţele alegătorilor cu 49% faţă de contracandidatul său Mitt Romney, care a primit luna aceasta susţinerea a 42% dintre americanii cu drept de vot.

Rezultatele sondajului lunar - în care majoritatea alegătorilor au fost de acord că economia este cea mai importantă problemă cu care se confruntă Statele Unite ale Americii - arată că strategia electorală a lui Barack Obama de a-l prezenta pe Mitt Romney ca fiind depăşit de îngrijorările americanilor din clasa de mijloc l-ar putea împiedica pe candidatul republican să câştige avânt în cursa prezidenţială, notează Reuters, preluată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, faţă de luna iulie, alegătorii înregistraţi au fost de părere că Obama se descurcă mai bine decât Romney în ceea ce priveşte problema locurilor de muncă şi economia, precum şi a problemelor fiscale. Conform sondajului, 46% dintre alegătorii înregistraţi au fost de părere că Obama este mai bun în ceea ce priveşte locurile de muncă şi economia, faţă de 44% pentru Romney.

Şi în problemele fiscale, 49% dintre respondenţi au considerat că Obama este puternic, comparativ cu 38% pentru Romney.

Sondajul a fost realizat prin telefon în rândul a 1.168 de adulţi, între care 1.014 alegători înregistraţi, în perioada 2-6 august.