Iranul către Turcia: Dacă veţi ataca Siria, vom riposta dur

Iranul către Turcia: Dacă veţi ataca Siria, vom riposta dur

Regimul de la Teheran a avertizat recent Turcia asupra posibilităţii unei intervenţii militare în Siria, precizând că Iranul va riposta dur împotriva oricărei intervenţii militare turce în teritoriile siriene.

Potrivit cotidianului al-Watan, publicaţie apropiată cercurilor puterii de la Damasc, Turcia a primit în ultimele ore o serie de avertizări foarte ferme şi mesajul următor: aveţi grijă dacă schimbaţi regulile jocului.

"Ankara, alături de SUA, a pregătit o intervenţie militară în dosarul sirian, urmând să utilizeze dosarul kurd drept pretext al intervenţiei", scrie ziarul.

De asemenea, Ankara a fost informată de regimul de la Teheran că va "riposta foarte dur împotriva oricărei agresiuni din interiorul teritoriului sirian şi că Iranul va reactiva acordul de apărare comună semnat alături de Siria".

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vorba despre un răspuns clar la ultimele ameninţări formulate de premierul turc, adaugă diplomatului iranian.

Premierul Recep Tayyip Erdogan a acuzat săptămâna trecută Damascul că a "încredinţat" mai multe zone din nordul Siriei formaţiunii kurde PKK, şi a prevenit că Ankara îşi rezervă dreptul de a interveni împotriva rebelilor kurzi.