Grecia încearcă să-şi impoziteze cetăţenii cu bani în băncile elveţiene

Grecia încearcă să-şi impoziteze cetăţenii cu bani în băncile elveţiene

Ministerul de Finanţe de la Atena a anunţat astăzi că a reluat negocierile cu guvernul elveţian în vederea încheierii unui acord pentru impozitarea cetăţenilor greci care deţin conturi în băncile elveţiene, în timp ce statisticile arată transferuri semnificative de capitaluri băneşti din Grecia către alte state, transmite AFP.

În ultimii doi ani, grecii au transferat legal în străinătate circa 16 miliarde de euro, mai puţin de 10% din această sumă ajungând în băncile din Elveţia, potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanţe în luna decembrie, potrivit Agerpres.

Grecia încearcă să diminueze evaziunea fiscală endemică ce afectează veniturile la buget, dar rezultatele acestui demers sunt până în prezent modeste.

Potrivit ediţiei de astăzi a cotidianului grec "Ta Nea", Banca Greciei dispune de informaţii potrivit cărora un număr de 403 cetăţeni greci au transferat în alte ţări cel puţin 100.000 de euro în anul 2010, dar nu au declarat nici un venit. Publicaţia precizează că, în acelaşi an, 731 de greci au transferat în băncile străine depozite care însumează un miliard de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News