Alice în Ţara Minunilor, inspiraţie pentru creatori

Alice în Ţara Minunilor, inspiraţie pentru creatori

Celebra poveste reprezintă sursă nesecată de idei pentru numeroase domenii

În Tokyo se află unul dintre cele mai frumoase restaurante din lume. Renumit pentru decorurile care te trimit în lumea lui Alice şi a Pălărierului Nebun, restaurantul Alice of Magic World este o atracţie care nu trebuie ratată. Restaurantul, deshis la începutul anului 2011, are o suprafaţă de 228 de metri pătraţi şi este împărţit pe tematici diverse din filmul de animaţie realizat în 1951.

Are un perete din oglinzi, o "pădure fantastică", obiecte de mobilier personalizate, transpuse din scenele animate în piese 3D de design interior. "Am vrut să le oferim oaspeţilor noştri surprize şi încântare, ca într-o lume ireală, plină de lucruri minunate, dar fără a fi înşelătoare", a explicat creatoarea acestui proiect.

De asemenea, designerul Vincet Thomas Leman a creat o linie neobişnuită de mobilier. Colecţia poartă numele Dust Furniture şi are forme atipice, care te duc cu gândul la basmul lui Lewis Carroll. Bijuteriile inspirate de basm sunt la mare modă: de la iepurele din pălărie, la sticluţa cu licoare care o ajută pe Alice să ajungă în tărâmul de vis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru ca turiştii să se bucure de o vacanţă deosebită, hotelul Seven din Paris are câteva camere decorate după basmul lui Lewis Carroll. Personajele capricioase din poveste pot fi oaspeţi permanenţi în camera copiilor.

Candelabrul creat de Louise Antoinette este jucăuş, frumos colorat şi creat din lustre în formă de ceşti. Se ştie că femeile sunt înnebunite după pantofi, iar designerul Nicholas Kirkwood a avut ideea de a crea încălţăminte inspirată de Alice în Ţara Minunilor. Rezultatul? Pantofi spectaculoşi şi solicitări din plin de achiziţionare a lor. Pentru a atrage mai mulţi clienţi, o sală de fitness din Japonia a construit un perete de căţărat, decorat cu lumea lui Lewis Carroll. Pantofii excentrici, dar plini de imaginaţie, creaţi de designerul Nicholas Kirkwood

  • De-a lungul vremii, artiştii au creat piese uimitoare inspirate de basm şi de personajele sale fascinante