Ghiurco, "fata bine intenţionată" revine la butoanele TVR. Cum arăta Jurnalul în 2003: "Buciumul sună, Năstase aprinde flacăra"

Ghiurco, "fata bine intenţionată" revine la butoanele TVR. Cum arăta Jurnalul în 2003: "Buciumul sună, Năstase aprinde flacăra"

Jurnalista Monica Ghiurco, considerată o apropiată a PSD, a fost numită "coordonator" al ştirilor din TVR 1, TVR 2 şi TVR Info, susţin surse din televiziunea publică.

Potrivit acestor surse, preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu (PNL), a transmis, vineri, în scris, o decizie prin care anunţa această numire. Ghiurco a devenit celebră atunci când numele ei a apărut în stenogramale şedinţelor conducerii PSD, în perioada guvernării Năstase.

"Chiar daca este foarte bine intentionata, ea nu stie ce vrem noi. Asta este problema. Ea este, dupa parerea mea, fata asta, Ghiurco, foarte bine intentionata", a spus Năstase în noiembrie 2004, potrivit stenogramelor publicate de presă. În acea şedinţă s-a discutat un plan de controlare a tuturor televiziunilor, premierul Năstase solicitând activului de partid să aibă un om care să se ocupe de fiecare post.

"Avem nevoie de zece oameni, fiecare sa discute cu cite o televiziune, şapte sa discute cu cite un ziar.", ar fi spus Năstase. Joi, un alt apropiat al PSD, fostul purtător de cuvânt al guvernului Năstase, Claudiu Lucaci, a fost promovat director interimar la departamentul emisiunilor informative.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2004, Monica Ghiurco era reporter al TVR acreditat la guvern. Iată cum arăta o ştire de la Jurnalul TVR din 21 mai, ştire în care numele lui Adrian Năstase era alăturat lui Ştefan cel Mare.

"VIDEO: In anul Stefan cel Mare, trecutul si prezentul co-exista in judetul Vaslui. Oamenii de aici nu uita traditiile, dar se si modernizeaza. Ei au de acum acces la reteaua de gaze naturale si deci conditii mai bune de viata. In judetul Vaslui, premierul Adrian Nastase a tinut sa verifice cum sunt aplicate programele guvernamentale pentru dezvoltarea mediului rural si zootehnie, pentru privatizare si cultura. BETA: In anul Stefan cel Mare, premierul Adrian Nastase a aprins flacara vesnica la monumentul care marcheaza una din cele mai importante batalii ale voievodului moldovean: Podul Inalt. AMBIANTA: bucium, Adrian Nastase aprinde flacara Dincolo de latura simbolica, flacara aduce si o schimbare concreta in viata satenilor din comuna vasluiana Muntenii de jos: trei sferturi dintre ei se pot racorda de astazi la reteaua de distributie a gazelor. Sistemul a fost inaugurat astazi de premierul Adrian Nastase. Investitia a fost realizata cu fonduri de la bugetul local si de la companiile de distributie a gazelor. "

Jurnalul TVR din 8 septembrie

"VIDEO: Localnicii comunei Sascior, judetul Alba au avut parte de o vizita cu totul speciala. Ei au asistat la slujba religioasa de srabatoarea sfintei Marii impreuna cu premierul Adrian Nastase. Dupa iesirea de la biserica, premierul a stat de vorba cu satenii. Acestia I-au spus problemele pe care le au si l-au imbiat cu un pahar din cea mai buna tuica ardeleneasca.

BETA: Fara masuri de protocol sau de paza, printre cei care au asistat la slujba de la biserica din sat s-a numarat si seful Guvernului. Satenii s-au plans premierului de lipsa apei potabile si a curentului electric in zonele mai greu accesibile, de starea drumurilor, dar si de nevoia de utilaje agricole.

VOX taran: "A vorbit pe la judet ca nu se poate da, ca nu da credite. Pai de la noi, daca zona de munte nu o ajuta cu o cositoare de aia mica, cu o mulgatoare pentru 3-4 vaci ca la noi nu-I teren sa fie vaci mai multe". SINCRON: ADRIAN NASTASE - PREMIER: "Este o zona care are nevoie de solutii. E dureros faptul ca asa de multe probleme n-au fost rezolvate inca. O astfel de intalnire de cateva ore te poate invata mai mult decat o suta de rapoarte pe care le citesti in birou. Voi verifica impreuna cu colegii mei cateva dintre situatiile care mi-au fost sesizate."

Satenii au cerut ajutorul premierului si in ceea ce priveste colectarea laptelui si valorificarea vitelor. Pe loc, Nastase I-a solicitat ministrului agriculturii Petre Daea sa trimita de urgenta o comisie de la minister care sa-i sprijine pe localnicii de la Sascioru sa se inscrie in programul de subventii pentru echipamente agricole si sa le ofere consultanta. Dupa ce si-au varsat oful, satenii l-au poftit pe Adrian Nastase la un pahar de tuica.

AMBIANTA: ADRIAN NASTASE catre sateni: "Prima data cand m-am imbatat la 4 ani (rasete) …m-a dus bunicul meu sa trag cu furtunul, sa trag tuica din butoi si numai din miros si din…deci stiu, stiu bine. Si a doua oara? - intreaba un satean. ADRIAN NASTASE: a doua oara…rade"

Premierul a luat pranzul in casa unui satean unde a savurat o tocana de miel cu balmos, mancare aflata la loc de cinste in bucataria ardeleneasca."