Liviu Pop, protagonistul unui FILM CU PROŞTI. Gafele în serie ale unui politruc imberb: "Unde sunt Bac-ul lui Funeriu şi masteratul lui Băsescu?"

Liviu Pop, protagonistul unui FILM CU PROŞTI. Gafele în serie ale unui politruc imberb: "Unde sunt Bac-ul lui Funeriu şi masteratul lui Băsescu?"

Deşi n-a zăbovit în funcţia de ministru al Educaţiei mai mult de 45 de zile, fostul interimar Liviu Pop ar putea concura cu succes pentru titlul de "Gafeurul anului 2012" în politică. În disperarea sa de a muşamaliza plagiatele marca USL, Pop a dat naştere unei serii întregi de confuzii impardonabile legate de diplomele universitare, nemaifăcând distincţie între simplii consilieri şi însuşi preşedintele ţării.

Totul a început în urmă cu o săptămână, când, într-un puseu de autoritarism, fostul şef de la Educaţie a trimis Inspecţia Muncii la Cotroceni, pentru a verifica dacă predecesorul său Daniel Funeriu întruneşte sau nu condiţiile necesare postului de consilier prezindenţial. "Din punct de vedere al studiilor medii, nu are diplomă de bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare, nu am găsit în arhiva Ministerului nici un document care să arate echivalarea studiilor", spunea la acel moment, Liviu Pop.

Lămuririle au venit, la câteva zile distanţă, chiar din partea unei colege de executiv. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a recunoscut că niciunul dintre consilierii preşedintelui nu are nevoie de studii superioare şi că angajarea lui Funeriu a depins doar de o "declaraţie de ataşament şi loialitate faţă de preşedinte".

Dezamăgit că planul iniţial a dat greş, Liviu Pop şi-a îndreptat atenţia spre o miză mai mare: a luat la puricat studiile preşedintelui Traian Băsescu."O să îl întrebăm şi pe domnul Băsescu dacă, atunci când şi-a făcut masterul în Norvegia, nu a plagiat în teza de master", îşi începea Pop noul atac. "Masterul" la care făcea referire fostul sindicalist erau de fapt o serie de cursuri avansate în insustria transportului maritim ale Academiei Norvegiene, urmate de şeful statului în 1995, pe baza unei burse."Toate titlurile de doctorat şi masterat nu echivalează cu a conduce un petrolier de 306 metri. Informaţia că în CV-ul meu este un masterat e o minciună. Ambasada Norvegiei a anunţat deschiderea unui concurs de burse de 3 luni la Academia Norvegiana. Am fost unul din sutele care au participat si dosarul meu a fost selectat", a venit răspunsul prompt al preşedintelui Băsescu. Prins încă o dată în hăţişul propriilor gafe, Liviu Pop a încercat să se apere spunând că nu s-a referit la un master, ci la o bursă oferită de statul norvegian. Potrivit lui Pop, faptul că unul dintre deputaţii din Parlamentul României, calitate deţinută de Traian Băsescu în 1995, a primit o bursă de studii finanţată de statul norvegian ridică mari semne de întrebare.

Ne puteți urmări și pe Google News